GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

ELAM etkinliğine tepki

ELAM etkinliğine tepki

"Ulusal Halk Cephesi"nin (ELAM), EOKA'nın silahlı tedhişe başlamasının yıldönümü dolayısıyla 1 Nisan'da Yunan "Hrisi Avgi" (Altın Şafak Partisi) ile birlikte yapacağı etkinliğe tepki gösterildiği haber verildi.

Yayın Tarihi: 31/03/15 11:56
okuma süresi: 1 dak.
ELAM etkinliğine tepki
A- A A+

Fileleftheros gazetesine göre "Drasi" (Eylem), "Ergatiki Dimokratia" (İşçi Demokrasisi), KİSA (Eşitlik Destek ve Irkçılık Karşıtı Hareket), NEDA (Yeni Enternasyonalist Sol), Faşist Tehdide Karşı Girişim, "SİRİZA Kıbrıs" gibi örgütler, yaptıkları açıklamada, ELAM'ın Güney Lefkoşa'da düzenlemeyi planladığı etkinliğin derhal iptal edilmesini istedi.

ELAM'ın, Yunan paramiliter suç örgütü Hrisi Avgi'nin bir şubesi olarak demokratik ve insan haklarını yıkmak, şiddet kullanarak diktatörlüğü, neo-nazi ve faşist ideolojisini topluma dayatmak istediğini söyleyen örgütler, ELAM'ın Hrisi Avgi ile işbirliği içinde yapacağı neo-nazi toplantısına karşı olduklarını ve bunu kınadıklarını belirtti.

Örgütler, Hrisi Avgi'nin paramiliter üyeleri ve temsilcilerinin katılacağı etkinliğin iptal edilmesi taleplerini dile getirerek, ilgili otelin de bu etkinlik için yer sağlamamasını istedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.