GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Anastasiadis: "Egemenliğimizin tartışılacağı müzakerelere katılmayacağız"

Anastasiadis: "Egemenliğimizin tartışılacağı müzakerelere katılmayacağız"

Rum lider Nicos Anastasiades, kimsenin Kıbrıs Cumhuriyeti'nin egemenliğinin tartışılacağı çözüm müzakerelerine Kıbrıs Rum tarafının katılmasını beklememesi gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 01/04/15 07:59
okuma süresi: 2 dak.
Anastasiadis: "Egemenliğimizin tartışılacağı müzakerelere katılmayacağız"
A- A A+

Pazar günü 1955-1959 sömürge karşıtı mücadelede hayatını kaybeden Gregoris Afxentiou'nun büstünün açılışında bir konuşma yapan Anastasiades, "Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunması için irademiz, arzumuz ve isteğimiz bilinmektedir. Kimse özünde Kıbrıs Cumhuriyeti'nin egemenliğinin tartışılacağı bir sürece katılmamızı bekleyemez" dedi.

Anastasiades bu görüşünü, askıya alınan Birleşmiş Milletler gözetimindeki barış görüşmelerinin Nisan'da veya Mayıs başında başlayacağı beklentilerin başlamasından sonra ortaya koydu.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Kathemerini gazetesine verdiği mülakatta, müzakerelerin Baharda başlayabileceği konusunda iyimser görünmüştü.

Anastasiades şöyle konuştu:

"Bu tehlikeli durumu sona erdirmek bizim sorumluluğumuzdur, ama aynı zamanda ulusal ve doğal bir gerekliliktir"

"1974 neden olduğu bu aykırılığı düzeltmek bizim tarihi sorumluluğumuzdur."

"Ortak çabayla ülkemizi en nihayet Türkiye'den kurtaracak, adayı yeniden birleştirecek, halkımızın temel özgürlüklerini ve insan haklarını geri getirecek nihai bir çözüm bulmak ve tabii ki göçmenlerimizin haklarının geri verilmesi (evlerine geri dönmeleri) için birlikte çalışmalıyız."

Bu hedef ve vizyonunun, hayatlarını feda edenler için en büyük onur olacağını ifade eden Anastasiades, bu hedefin Kıbrıs'a, Kıbrıs halkına veya onun siyasi liderliğine bağlı olmadığını kaydetti.

Nicos Anastasiades, "Maalesef bizim çabalarımıza, iyi niyetimize, diyaloğun hızı için gereken uygun koşulları yaratmak ve güçlendirmek için bir dizi güven yaratıcı tedbir oluşturmamız gerçeğine rağmen geçen iki yıl içerisinde Türk tarafının olumsuz tutumu faydalı bir müzakere yapılmasına izin vermemiştir" dedi.

ABHaber

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.