GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Omiru, EOKA mücadelesinin önemine işaret etti

Omiru, EOKA mücadelesinin önemine işaret etti

Rum siyasi partiler ve bazı yetkililer, EOKA örgütünün 1955'te silahlı tedhişe başlamasının yıldönümü olan 1 Nisan dolayısıyla açıklamalar yaptılar.

Yayın Tarihi: 01/04/15 10:36
okuma süresi: 2 dak.
Omiru, EOKA mücadelesinin önemine işaret etti
A- A A+

Simerini gazetesine göre Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru, EOKA mücadelesinin önemine işaret ederek, bunun kendileri için anlamının büyük olduğundan söz etti.

DİSİ, Güney Kıbrıs'ın ekonomik bir sınavdan geçtiğini ve vatanın yarısının "işgal altında" olduğunu iddia ederek, geçmişten ders almaları gerektiği üzerinde durdu.

Vatandaşlar ve siyasi partilerin zamanın kışkırtmalarına yanıt verme sorumluluğuna sahip olduğunu belirten EDEK, "Türk işgalinden" ve memorandumunun boyunduruğundan kurtulmaları için mücadele etmeleri gerektiğini savundu.

Vatandaşlar İttifakı, birçok "kahramanın" ölümünün üzerinden 60 yıl geçtiğine dikkat çekerek, "Türkiye'nin askeri işgali" ve Troyka'nın ekonomik işgali atında bulunduklarını söyledi.

Çevreciler ve Ekologlar Hareketi, ekonominin iyileşmesi yönünde gösterilen çabalara paralel olarak, Türkiye'nin kendi çıkarına olacak bir çözüme ulaşma yönündeki eylemlerini engellemek için diplomatik düzeyde çabalar gösterilmesi gerektiğinden söz etti.

Rum Eğitim Bakanı Kostas Kadis ise işgal ve toplumsal sorunlardan kaynaklanan kışkırtmaların göğüslenmesi için herkesi birlik olmaya çağırdı.

Haberde, günün anlamı dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleneceği, kiliselerde dualar okunacağı da belirtildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.