GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Rum Ortodoks Kilisesi'nin "Engizisyon Mahkemesi" kurmayı düşündüğü öne sürüldü

Rum Ortodoks Kilisesi'nin "Engizisyon Mahkemesi" kurmayı düşündüğü öne sürüldü

Rum Ortodoks Kilisesi'nin, Kilise'nin resmi çizgisinden çıkan ve büyük din adamlarını eleştiren aleni söylemlerin artması üzerine "Engizisyon Mahkemesi" kurmayı düşündüğü öne sürüldü.

Yayın Tarihi: 01/04/15 11:55
okuma süresi: 2 dak.
Rum Ortodoks Kilisesi'nin "Engizisyon Mahkemesi" kurmayı düşündüğü öne sürüldü
A- A A+

Teolog Andreas Pitsillidis'in aleni açıklamaları üzerine bunları araştırmak ve rapor hazırlamak üzere üç kişilik komite kurulduğunu hatırlatan Haravgi, Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos'un, Kilise'nin en büyük karar organı olan Sen Sinod Meclisi'nin son toplantısında, Kilise'yi eleştiren kişiler konusunu yazdı.

Gazete şahsını eleştiren bazı kişileri de açıklayarak Sen Sinod üyelerinden, Kilise aleyhine konuşanları araştıracak bir komite ihdas edilmesini öneren II. Hrisostomos'un, kendisi hakkında alan eleştirel söylemlerde bulunanları ve hicveden karikatürlerini çizenleri "kafir" ilan ettiğini öne sürdü.

Sen Sinod önünde "yeter artık" diyerek isyan eden II. Hrisostomos'un daha da ileri giderek "kafirlere", kafirlik derecelerine göre uygulanacak bazı kurallar önerdiğini yazan gazete en ağır cezanın ise aforoz olduğunu yazdı.

"Kilise Tarafından Engizisyon Mahkemesi mi Kuruluyor" başlıklı haberin gazetenin 1 Nisan şakası olduğuna inanılıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.