GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

İtalyan şirketten Güney'e 20 milyon Euro

İtalyan şirketten Güney'e 20 milyon Euro

İtalyan "Selex SI" şirketi Londra'daki tahkim mahkemesini kaybetmesinin ardından, teminat olarak bankalara yatırdı 20 milyon Euro'yu Güney Kıbrıs'a ödeyecek.

Yayın Tarihi: 18/04/15 11:48
okuma süresi: 1 dak.
İtalyan şirketten Güney'e 20 milyon Euro
A- A A+

Lefco isimli hava trafik kontrol sistemini Rum kesimine tedarik etmekle sorumlu olan İtalyan "Selex SI" şirketinin, anlaşmanın 2012 yılında Rum kesimi tarafından feshedilmesinin ardından, Londra'daki tahkim mahkemesine başvurması ve mahkemeyi Rum kesiminin kazanmasının ardından, şirketin, teminat olarak bankalara yatırmış olduğu 20 milyon Euro tutarındaki paranın, Güney Kıbrıs'a ödenmesi gerektiği haber verildi.

Bunun, esas olarak, Güney Kıbrıs'ın Rum Telekomünikasyon İdaresi (CYTA) aracılığıyla işin yapılması için İtalyan şirketine yaptığı eşit miktardaki ödemeleri içerdiğini yazan gazete, 19 yıl önce başlayan ve başarısızlıkla sonuçlanan meselenin de, bu paranın ödenmesiyle kapanacağını ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.