GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

"Argonaftis 2015" tatbikatı başladı

"Argonaftis 2015" tatbikatı başladı

Güney Kıbrıs'ta gerçekleştirilen "Argonaftis 2015" (Argonot 2015) kod adlı arama kurtarma tatbikatının dün başladığı haber verildi.

Yayın Tarihi: 26/05/15 10:33
okuma süresi: 3 dak.
"Argonaftis 2015" tatbikatı başladı
A- A A+

Güney Kıbrıs'ta gerçekleştirilen "Argonaftis 2015" (Argonot 2015) kod adlı arama kurtarma tatbikatının dün başladığı haber verildi.

Simerini gazetesi "'Çok Uluslu' Argonaftis 2015" başlığıyla verdiği haberinde, karada, havada ve denizde olmak üzere dört aşamada gerçekleştirilecek tatbikata 18 ülkeden askeri personel ve diplomatın katıldığını yazdı.

Gazete Rum Savunma Bakanlığı tarafından organize edilen ve Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO), Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi, Sivil Savunma Teşkilatı ve Polisin katılımıyla planlanan tatbikatta, Dışişleri, İçişleri, Adalet ve Kamu Düzeni Bakanlıkları ve çeşitli dairelerde de işbirliği yapıldığını kaydetti.

Habere göre Sivil Savunma Teşkilatı Müdür Yardımcısı Hrisilios Hrisiliu yaptığı açıklamada, 18 ülkeden 200 katılımcının yer aldığı tatbikatın dün ilk aşamasının gerçekleştirildiğini belirtti.

Güney Kıbrıs için çok büyük boyutlu bir tatbikatın söz konusu olduğuna işaret eden Hrisiliu, rakamın her şeyi ortaya koyduğunu belirtti.

Dünkü senaryonun krizde bulunan ülkedeki sivillerin 18 katılımcı ülke tarafından tahliye edilmesi olduğunu anlatan Hrisiliu, tatbikata askeri personel, diplomatlar ve Güney Kıbrıs'ın ilgili birimlerinin katıldığını ifade etti.

Rum Sivil Savunma Teşkilatı'nın sınırları içerisindeki insani krizleri yönetme yetkisine sahip olduğunu söyleyen Hrisiliu, kendilerinin, yabancı ülkelerin gerçekleştirdiği operasyonu destekleme yükümlülüklerinin olduğunu belirtti.

Bir soru üzerine Hrisiliu bunun, Güney Kıbrıs'ın yer aldığı en büyük en büyük tatbikat olduğunu söyleyerek, tatbikata katılan ülkeler arasında ABD, Kanada, Avustralya, Belçika, Hollanda, İtalya, İngiltere ve Almanya'nın bulunduğu bilgisini verdi.

Kanada'dan Yarbay John Nicolson ise "Argonaftis" tatbikatının çok iyi ve önemli bir tatbikat olduğunu söyledi.

Tatbikat sayesinde 18 ülkeden yetkililerle bir araya gelme fırsatı yakaladıklarını ifade eden Nicolson, bu tatbikatın mümkün olan en büyük antrenmanı sağladığını belirtti.

Nicolson yılda iki kez bir araya gelen Tahliye Operasyon Koordinasyon Grubunun kongrelerinin bu yıl 27-29 Mayıs tarihlerinde Lefkoşa Rum kesiminde yapılacağını da söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.