GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

KKTC'den Rum tarafına kaçak tahıl geçirildiği iddia edildi

KKTC’den Rum tarafına kaçak tahıl geçirildiği iddia edildi

Rum Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Kiriakos Kailas, KKTC'den Rum tarafına kaçak yollardan tahıl geçirildiğini iddia etti.

Yayın Tarihi: 27/05/15 13:55
okuma süresi: 1 dak.
KKTC’den Rum tarafına kaçak tahıl geçirildiği iddia edildi
A- A A+

Fileleftheros gazetesine göre, Kailas, bazı kişilerin kişisel çıkarlarını düşünerek, her tonda 10 Euro kârla KKTC'den Rum tarafına yasadışı yollardan geçirilen tahıllar sattığını savundu.

Sadece KKTC'de görülen hastalıkların, hayvanlarına geçmesi, tehlikesinin bulunduğuna dikkat çeken Kailas, tahıllarda AB'de kullanımı yasak olan bitki ilacı kalıntılarının bulunabileceğini savundu.

Kailas, daha sıkı önlem alınması için polis ve Tarım Bakanlığı'na şikayette bulunduklarını da söyledi.

Haberde, yapılan şikayetlere göre yasadışı geçişlerin "Potamia" (Dereliköy), "Athienu" (Kiracıköy), "Pila" (Pile), "Pergama" (Beyarmudu) ve "Ahna" (Düzce) bölgelerinden yapıldığı iddia edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.