GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Ermenistan ile Kıbrıs Cumhuriyeti arasında askeri işbirliği planı imzalandı

Ermenistan ile Kıbrıs Cumhuriyeti arasında askeri işbirliği planı imzalandı

Ermenistan ve Kıbrıs Cumhuriyeti askeri alanda işbirliği için 2015 planını imzaladı.

Yayın Tarihi: 27/05/15 15:32
okuma süresi: 2 dak.
Ermenistan ile Kıbrıs Cumhuriyeti arasında askeri işbirliği planı imzalandı
A- A A+

Ermenistan Savunma Bakanı Seyran Ohanyan ile Kıbrıs Cumhuriyeti Savunma Bakanı Hristoforos Fokaides, Ermenistan'ın başkenti Erivan'da görüştü.

Görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyen Ohanyan, Kıbrıs ile ilişkilerinin "savunma alanında dostluk ve karşılıklı desteğe" dayandığını söyledi.

Ohanyan, görüşmede bölgesel ve uluslararası güvenlik konularının da ele alındığını belirterek, Fokaides'in ortak askeri tatbikatlar düzenleme önerisini kabul ettiklerini kaydetti.

Ermenistan Savunma Bakanı, "Görüşmelerimiz sonucu ortak bir yaklaşıma sahip olduğumuzu söyleyebiliriz. Bu yaklaşımla ortak çabalarımızı uluslararası barış ile istikrarın güçlendirilmesine yönlendireceğiz" dedi.

Kıbrıs Cumhuriyeti ile Ermenistan arasında askeri işbirliği kapsamında ortak bir komisyon bulunduğunu hatırlatan Ohanyan, bu komisyonun yılın ikinci yarısında toplanarak işbirliğinin farklı yönlerini ele alacağını belirtti.

Ermenistan ile Kıbrıs Cumhuriyeti arasında 2012'de askeri ve askeri teknik alanlarda işbirliği planı imzalanmıştı. Taraflar arasında sağlık, turizm, havacılık, ekonomi, eğitim, sanayi ve askeri alanlarda işbirliğine dair 20'den fazla anlaşma bulunuyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.