GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

ABD'den Koenig'e destek yok

ABD'den Koenig'e destek yok

ABD Güney Kıbrıs Büyükelçisi John Koenig'in Kıbrıs sorununa ilişkin yaptığı ve Rum tarafının sert tepkisiyle karşılaşan açıklamalarına ABD'den destek gelmediği; ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Amanda Sloat'ın, Koenig'in açıklamalarını desteklemediklerini söylediği iddia edildi.

Yayın Tarihi: 29/05/15 11:42
okuma süresi: 1 dak.
ABD'den Koenig'e destek yok
A- A A+

Fileleftheros ve diğer gazeteler, Güney Kıbrıs'ın ABD Büyükelçisi Yorgos Siakkalli'nın Koenig'in söz konusu açıklamaları konusunda ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Amanda Sloat'la temasta bulunduğu ve Sloat'tan ABD'nin Koenig'in sözleriyle hemfikir olmadığı yanıtını aldığını yazdı.

Gazete, Sloat'ın "özür diler gibi bir üslupla Koenig'in açıklamalarının ne içeriği, ne de zamanıyla hemfikir olmadıklarını" belirttiğini öne sürdü.

Gazete ayrıca, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkilinin Rum Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, ABD'nin bilindik görüşünü dile getirerek "Kıbrıs'ın iki toplumlu, iki kesimli federasyonda yeniden birleşmesi yönündeki BM çabalarını desteklediklerini" söylediğini yazdı.

Habere göre, söz konusu yetkili ayrıca, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın ABD ziyaretine ilişkin bir soruya "şu an için duyurulacak bir görüşme olmadığı" yanıtını verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.