GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

ABD'den KKTC için tokat gibi insan hakları raporu

ABD'den KKTC için tokat gibi insan hakları raporu

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 2014 yılında tüm dünyadaki insan haklarıyla ilgili hazırladığı raporun, "Kıbrıslı Türkler tarafından yönetilen bölge" olarak ele alınan KKTC'yle ilgili bölümünde, mahkumlara karşı polis şiddeti, yasadışı insan ticareti, siyasi iltica talebinde bulunanların haklarının sınırlanması, vandallık, kadına şiddet, yolsuzluk ve adam kayırma gibi iddialardan söz edildi. Benzer iddialar Güney için de kaydedildi.

Yayın Tarihi: 27/06/15 11:01
okuma süresi: 3 dak.
ABD'den KKTC için tokat gibi insan hakları raporu
A- A A+

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 2014 yılında tüm dünyadaki insan haklarıyla ilgili hazırladığı raporda, Kuzey ve Güney Kıbrıs'la ilgili değerlendirmeler de yer aldı.

Fileleftheros gazetesi haberinde, ABD'nin her zamanki taktiğini tekrarlayarak, Kıbrıs'ı, raporunda "Kıbrıs Cumhuriyeti" ve "Kıbrıslı Türkler tarafından yönetilen bölge" olarak ayrı ayrı ele aldığını kaydetti.

Yolsuzluk ve şiddet iddiası

Gazete "Sahte Devlet Bol Tırnak İşaretli" ara başlığıyla aktarmaya devam ettiği haberinde, raporun KKTC ile olan kısmında "tanınmamış organlar" için tırnak işaretleri kullanıldığını yazdı.

Habere göre KKTC'yle ilgili kısımda Meclis'in demokratik ve özgür bir şekilde seçildiğinin belirtildiği raporda, KKTC'de olduğu savunulan mahkumlara karşı polis şiddeti, yasadışı insan ticareti, siyasi iltica talebinde bulunanların haklarının sınırlanması, cezaevinin kapasitesinden fazla dolu olması, ibadet alanlarına erişimin sınırlanması, vandallık, kadına şiddet, hükümet ve yasama organlarında yolsuzluk ve adam kayırma gibi iddialardan söz edildi. Raporda, polisler aleyhine yapılan şikayetlerin araştırılması konusunda adımlar atıldığına da değinildi.

"Anayasal Cumhuriyet"

Habere göre adadaki "durumla" ilgili bilgilerin de verildiği raporda, "Kıbrıs Cumhuriyeti" olarak belirtilen Güney Kıbrıs "özgür ve demokratik seçimlerin yapıldığı anayasal cumhuriyet" olarak tanımlanırken, 2011 yılındaki Milletvekilliği seçimlerinden olduğu gibi, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in 2013 yılında "özgür ve dürüst bir seçimle" başkan olduğu kaydedildi.

Güney'e de benzer eleştiri

İnsan kaçakçılığı, kadına-çocuğa şiddet, polisin yetkilerini kötüye kullanması, cezaevinin kapasitesinden fazla dolu olması, bazı dini yerlerle ilgili erişim ve yönetim eksikliği, azınlıklar ve etnik gruplara karşı ayrımcılık ve şiddet gibi sorunlardan söz edildiği raporda, Hükümetin, yetkilileri aleyhine yolsuzluk ve yetkilerini kötüye kullanmaktan yargılandığına da işaret edildi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.