GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 4 dak.

Güney'de tutuklanan Lübnanlı 6 yıl hapse mahkum edildi

Güney'de tutuklanan Lübnanlı 6 yıl hapse mahkum edildi

Güney Kıbrıs'ta tasarrufunda büyük miktarda amonyum nitratla tutuklanan Hizbullah'ın askeri kanadına üye olduğu belirtilen 26 yaşındaki Lübnanlı Hussein Bassam Abdallah'ın, Larnaka Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 6 yıl hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.

Yayın Tarihi: 30/06/15 11:08
okuma süresi: 4 dak.
Güney'de tutuklanan Lübnanlı 6 yıl hapse mahkum edildi
A- A A+

Alithia gazetesi ve diğer gazeteler, tasarrufunda 8.3 ton amonyum nitrat bulunan 26 yaşındaki Lübnanlı Hussein Bassam Abdallah'ın dün Larnaka Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davasına ve dava sonucuna geniş yer verdiler.

Habere göre Hussein Bassam Abdallah, hakkındaki suç örgütüne katılma, terör örgütüne dahil olması, terör örgütüne yardım ve destek sağlama, yasa dışı bir şekilde tasarrufunda patlayıcı malzeme bulundurma, yasa dışı faaliyetlerden kara para aklama, suç işlemeye dahil olma gibi suçlamaları kabul etti.

Gazete, Larnaka Ağır Ceza Mahkemesi'nin 9 sayfalık kararı içerisinde, bahse konu kişinin ikamet ettiği evin yatak odasında bulunan 9 bin 400 Euro'ya da el konulduğundan bahsedildiğini belirtti.

Mahkemenin, Lübnanlı için, sabıka kaydının temiz olması, pişmanlık duyması, polise yaptığı itiraflar, yaşının genç olması, Hizbullah terör örgütünün faaliyetlerine ilişkin her etkinlikten vazgeçmesi gibi olguların hafifletici unsur olarak göz önünde bulundurulduğunu belirten gazete, mahkemenin ayrıca, Lübnanlının, örgüt içerisindeki rolünün (liderlik veya yönetici değil) sınırlı olduğu ve sadece amonyum nitratı saklamayla ilgili olmasının da dikkate alındığını yazdı.

Habere göre Larnaka Ağır Ceza Mahkemesi, Lübnanlının evinde bulunan ve tespit edilen emarelere el koyma ve imha etme kararı da aldı.

Gazete, bahse konu kişinin Lübnan'dan gelen 42 yaşındaki annesinin de, mahkeme sürecini takip ettiğini yazdı.

Öte yandan Politis gazetesi, Lübnanlı Hussein Bassam Abdallah'ın, Larnaka Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen davasına yer verirken, Rum yargısında ilk kez bir terör davasının görüldüğüne dikkati çekti.

Gazete ayrıca davanın rekor bir zamanda görüldüğünü, aynı gün içerisinde tamamlandığını da yazdı.

Lübnanlı hakkındaki iddianamede, bahse konu kişinin, amonyum nitratın, Hizbullah örgütü tarafından Güney Kıbrıs'taki İsrail çıkarlarını vurmak için kullanılacak olan patlayıcı yapımında kullanılacağını bildiğinden de bahsedildiğini yazan gazete, Lübnanlının tasarrufunda 8.2 ton (gazete miktarı bu şekilde verdi) amonyum nitrat bulunduğunu da anımsattı.

Habere göre evli ve bir çocuk sahibi olan Lübnanlı, polise üç kez ifade verirken, olaya ilişkin tüm bildiklerini de aktardı.

Lübnanlı, ismini belirtmediği Hizbullah üyesi bir kişinin kendisine sahte pasaport ve içinde amonyum nitrat olan kasayla Güney Kıbrıs'a gelmesi talimatını verdiğini belirtti.

Lübnanlı, 9 bin 400 Euro'nun ise misyonu ve Güney Kıbrıs'taki harcamaları için aynı kişi tarafından kendisine verildiğini de ifade etti.

Hizbullah örgütüne 21 yaşında girdiğini ifade eden Lübnanlı, Hizbullah'ın terör örgütü olduğunu bilerek destekçisi olduğunu belirtti.

Lübnanlı ayrıca 2012 yılından tutuklandığı güne kadar Güney Kıbrıs'a yaklaşık 10 kez geldiğini de söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.