GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Liderler "Hippolitos"a davet edilecek

Liderler "Hippolitos"a davet edilecek

Rum Tiyatro Örgütü'nün, 8 Temmuz'da galasını yapacağı Euripides'in "Hippolitos" isimli oyunun, 28 Temmuz'da Salamis Antik Tiyatrosunda sahnelenmesinin beklendiği ve önümüzdeki pazartesi günü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'e, oyunu izlemeleri için davet gönderileceği haber verildi.

Yayın Tarihi: 04/07/15 11:33
okuma süresi: 3 dak.
Liderler "Hippolitos"a davet edilecek
A- A A+

Alithia gazetesi "Hippolitos İşgal Altındaki Salamis'te" başlıklı haberinde, oyunun Salamis Antik Tiyatrosu'nda sahnelenmesi önerisinin, liderlerin kararıyla Mayıs ayında kurulan "İki Toplumlu Kültür Komitesi'nin" dün tüm üyelerin de hazır bulunduğu ilk görüşmesinde kabul edildiğini yazdı.

Gazete, Kültür Komitesi üyelerinin dün "eski Lefkoşa Havalimanı'nda" gerçekleştirilen ilk görüşmesinde, BM Genel Sekreteri Ban'ın Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim ile Kıbrıs Türk ve Rum müzakereciler Özdil Nami ile Andreas Mavroyannis'in de hazır bulunduğunu kaydetti.

Gazete, iki toplumun müzakerecilerinin, liderlerin, bir kültürün diğer kültürü tanıması gereğine verdikleri öneme değindiklerini belirtti.

Gazeteye göre, İki Toplumlu Kültür Komitesi'nin Kıbrıslı Rum eşbaşkanı Andrulla Vasiliyu ise Rum Haber Ajansı KİPE'ye açıklamasında, iki liderin de katılımıyla 28 Temmuz'da Salamis Antik Tiyatrosu'nda Kıbrıs Rum Senfoni Orkestrası'nın bir konser düzenlemesiyle ilgili önerinin hayata geçirilemeyeceğini, çünkü Senfoni Orkestrası üyelerinin ayın 9'undan itibaren yaz tatilinde olacaklarını belirtti.

Bununla birlikte, bunun daha sonraki bir aşamada gerçekleştirileceğini dile getiren Vasiliyu, Rum Tiyatro Örgütü'nün Salamis'taki performansının ise Yunanca olacağını, aynı zamanda bunun İngilizce ve Türkçe üst yazıyla sunulacağını söyledi.

Konuyla ilgili pratik meselelerin çözüldüğünü dile getiren Vasiliyu, önümüzdeki pazartesi günü liderlere organizasyonun siyasi olarak da onaylanmasıyla ilgili mektubun, aynı zamanda oyunu izlemeleri davetinin gönderilmesi beklendiğini ifade etti.

Vasiliyu, Kıbrıslı Türklerin de Güney Kıbrıs'ta, muhtemelen de "Kurio Antik Tiyatrosu'nda" benzer bir etkinlik yapmayı önermek için cesaretlendiklerini söyledi.

Masada ortak etkinlikler düzenlenmesiyle ilgili öneriler bulunduğunu da dile getiren Vasiliyu, bütün bu önerilerin yazılı olarak da sunulacağını ve Komite'nin 21 Temmuz'da gerçekleştireceği bir sonraki görüşmesinde ele alınacağını sözlerine ekledi.

Haber Politis gazetesinde ise "Hippolitos Salamis'te… Rum Tiyatro Örgütü İki Toplumlu Etkinlikler Çerçevesinde Antik Tiyatro'da" başlıklarıyla yer aldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.