GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Rum iç cephesinde Yunanistan kavgası

Rum iç cephesinde Yunanistan kavgası

Yunanistan'ın yaşadığı borç krizi ve Rum kesiminin Yunanistan'a olan desteği, Rum iç cephesindeki tartışmaların gündeminden düşmediği haber verildi.

Yayın Tarihi: 04/07/15 11:36
okuma süresi: 2 dak.
Rum iç cephesinde Yunanistan kavgası
A- A A+

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu'nun, açıkça Yunan hükümeti lehinde tavır takındığını yazan Politis gazetesine göre, Kiprianu, AB'nin ekonomik sorunlara yaklaşım yöntemini değiştirmesi gereğine vurgu yaptı.

AKEL'in, DİSİ ile DİKO'ya Troyka'yla özdeşleştikleri gerekçesiyle saldırdığını yazan gazete, DİSİ'nin ise buna sert bir dille yanıt verdiğini belirtti.

Gazeteye göre, AKEL, basın sözcüsü Yorgos Lukaidis aracılığıyla yaptığı açıklamada, DİSİ ile DİKO'yu, Rum Meclisi'nin Yunan halkına destek belirtmek için kabul ettiği karar lehinde oy vermemeleri konusunda eleştirdi.

DİSİ'nin ise bu eleştirileri yanıtsız bırakmadığını kaydeden gazete, DİSİ Basın Sözcüsü Prodromos Prodromu'nun, özellikle AKEL'in, DİSİ'nin Yunanistan'a olan sevgisini değerlendirecek pozisyonda olmadığını söylediğini iletti.

Gazeteye göre DİSİ, "AKEL'in Yunanistan'da, Güney Kıbrıs'a yıkımı getiren iflas etmiş/batmış politikalarını aramakta olduğunu" sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.