GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Yorgos Pikis: "Annan tipi bir çözüm kotarılmakta"

Yorgos Pikis: "Annan tipi bir çözüm kotarılmakta"

Uluslararası Ceza Mahkemesi eski Rum yargıcı ve Rum Yüksek Mahkemesi eski Başkanı Yorgos Pikis, Rum basınında bugün yer alan demecinde, "Annan tipi bir çözüm kotarılmakta olduğunu" söyledi.

Yayın Tarihi: 05/07/15 11:00
okuma süresi: 2 dak.
Yorgos Pikis: "Annan tipi bir çözüm kotarılmakta"
A- A A+

"Annan Tipi Bir Çözüm Kotarılıyor" başlığıyla Fileleftheros gazetesinde yer alan demecinde, Türk tarafı ile gerçekleştirilen müzakerelerde, ezelden beridir, Kıbrıs Rumlarının haklarının değerinin düşürülmekte olduğunu savunan Pikis, Kıbrıs Rumlarının çiğnenen haklarını talep etmek için, devlet varlıkları ile AB'ye katılımlarının kendilerine sağladığı haklı dayanakları kullanmadıklarından da yakındı.

Pikis, buna paralel olarak, devam etmekte olan müzakere süreciyle ilgili olarak ise, "ortak açıklamanın (ki müzakereler bunun temelinde gerçekleştiriliyor) Annan planına benzer bir çözüm kotarmakta olduğunu" ileri sürdü.

Öte yandan Pikis, "Türkiye tarafından Kıbrıs'ta gerçekleştirilen insanlık haklarının ihlal edilmesiyle ilgili birincil yargılama yetkisinden ödün verilmesinin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) düşünce tarzı ve ruhuna yönelik üzücü bir olay teşkil ettiğini" iddia etti.

Pikis, buna yönelik olarak, "mağdurların haklarının iyileştirilmesi amacıyla, birinci derece başvuruları ele alması için kurulan Türkiye'nin Komitesine yönlendirme yapıldığını" söyledi.

Pikis, "kurulan Türk Komitesinin işleyişinin de ortaya koyduğu gibi, bunun ilk kaygısının, bu komiteye başvuran Rumların ata topraklarını satın almak olarak ortaya çıktığını" ileri sürdü.

Pikis, 11 Şubat ortak açıklamasının, Kıbrıs sorununun temel çözüm ilkelerini sağlamadığını da iddialarına ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.