GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Lillikas'ın demeci

Lillikas'ın demeci

Rum Vatandaşlar İttifakı Başkanı Yorgos Lillikas, haftalık Mahi gazetesinde yer alan demecinde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'e Kıbrıs sorunu konusunda eleştirilerde bulundu.

Yayın Tarihi: 05/07/15 12:34
okuma süresi: 2 dak.
Lillikas'ın demeci
A- A A+

Gazetede "Anastasiadis Ulusal Açıdan Zararlı" başlığıyla yayımlanan demece göre Lillikas, Anastasiadis'in müzakerelere (bunu biçimlendiren belirsizliklerle birlikte) Kıbrıs sorunu çözüm temelini değiştiren bir ortak açıklamayla başladığını, çünkü "Kıbrıs Cumhuriyeti'nin" dağılması ve yeni bir ortaklık devleti ile başka şeyler meydana getirilmesinin öngörülmekte olduğunu söyledi.

Süreç içerisinde, Türk tarafının meydana getirdiği problemlerin aşılması için Anastasiadis'in önemli konularda geri çekildiğini ifade eden Lillikas, Anastasiadis'in gösterdiği toleransla "sahte devletin yüceltilmekte olduğunu" iddia etti.

Vatandaşlar İttifakı'nın Ulusal Konsey'e çağrıldığı günden bugüne kadar, Türk tarafının ortaya koyduğu önerilerle ilgili olarak esaslı bir görüşme yapılmadığını da dile getiren Lillikas, bundan daha da olumsuz olan şeyin, Anastasiadis'in müzakerelerde ortaya koymaya niyetlendiği öneriler konusunda Ulusal Konsey'e hiç danışılmaması olduğunu belirtti.

Lillikas gazeteye demecinde "Kıbrıs Cumhuriyetini ulusal risk rotasına sokacak olan tutarsızlıklar konusunda" da eleştirilerde bulundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.