GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

Pikis: "Dönüşümlü başkanlık, konfederasyon unsuru"

Pikis: "Dönüşümlü başkanlık, konfederasyon unsuru"

Eski Rum Yüksek Mahkeme Başkanı ve Uluslararası Ceza Mahkemesi yargıcı Yorgos Pikis "dönüşümlü başkanlığın konfederasyon unsuru olduğunu" iddia etti.

Yayın Tarihi: 06/07/15 13:00
okuma süresi: 1 dak.
Pikis: "Dönüşümlü başkanlık, konfederasyon unsuru"
A- A A+

Fileleftheros gazetesinde yer alan söyleşisinde Pikis özetle, "dönüşümlü başkanlık unsurunun konfederasyon unsuru olduğunu" ve Güven Yaratıcı Önlemlerin (GYÖ) ise sadece KKTC'de yaşayanların haklarının genişlemesini sağladığını iddia etti.

Pikis, kapalı bölge Maraş'ın iadesinin kamuoyunun gündemine geldiğini ancak "kapalı bölgenin Maraş'ın sadece yüzde 20'sini içerdiğini" öne sürerek bu konudaki BM Güvenlik Konseyi kararlarına atıfta bulundu.

Kıbrıs Rum tarafının toprak konusunun görüşülmesinin müzakerelerin sonuna bırakılmasını kabul etmesini "hata" olarak nitelendiren Pikis, garantörlük unsurunun devamına da karşı olduğunu vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.