GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Omiru: "TC, Kıbrıs sorununun AB hukuku temelinde çözümlenmesi gerektiği fikriyle barışmalı"

Omiru: "TC, Kıbrıs sorununun AB hukuku temelinde çözümlenmesi gerektiği fikriyle barışmalı"

Temsilciler Meclisi Başkanı Yiannakis Omirou, Türkiye'nin Kıbrıs sorununa Uluslararası ve Avrupa hukuku temelinde bir çözümün bulunması fikriyle barışması gerektiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 06/07/15 15:13
okuma süresi: 2 dak.
Omiru: "TC, Kıbrıs sorununun AB hukuku temelinde çözümlenmesi gerektiği fikriyle barışmalı"
A- A A+

Baf'ta yapılan bir anma ayini sırasında konuşan Omirou, Kıbrıs Türk toplumunun Mustafa Akıncı şahsında yeni bir lidere sahip olmasının ve Akıncı'nın Kıbrıs sorunuyla ilgili bilinen tavrının olumlu bir gelişme olduğunu belirtti.

Ancak Kıbrıs sorununun çözüm anahtarının Ankara'nın elinde olduğunu vurgulayan Meclis Başkanı, çözümün Uluslararası ve Avrupa hukuku temelinde bulunmasının şart olduğunu belirtti.

Kıbrıs sorununun bağımsız bir devletin Türkiye tarafından istila ve işgali sorunu olduğunu vurgulayan Omirou, Kıbrıs sorununa adli ve kalıcı bir çözümün bulunması için ilgi gösteren tüm tarafların işgal kuvveti olan Ankara'ya karşı baskı kullanmalarının önemine işaret etti.

Meclis Başkanı, konuşmasında, Türkiye'nin sürdürdüğü emperyalist politikasının sona ermesi ve Kıbrıs sorununa Uluslar arası ve Avrupa hukuku temelinde bir çözümün bulunmasını kabul etmesi gerektiğini söyledi.

Bulunacak çözümün Kıbrıs Helenizm'inin varlığını sürdürmesini veya adanın yasal sakinlerinin; Kıbrıslı Rumlarla Kıbrıslı Türklerin özgür ve demokratik bir devlette rahat bir biçimde birlikte var olmalarını tehlikeye sokmaması gerektiğin belirtti.

Omirou, Kıbrıs sorunundaki müzakerelere de değindi ve Kıbrıs sorununa ilişkin çeşitli konularda paralel bir tartışmanın yer almasının gerekliliği üzerinde durdu.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.