GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Mogherini: "Çözüm Avrupa için çok önemli"

Mogherini: "Çözüm Avrupa için çok önemli"

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini Kıbrıs sorununun çözümünün Avrupa için çok önemli olduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 26/07/15 10:12
okuma süresi: 2 dak.
Mogherini: "Çözüm Avrupa için çok önemli"
A- A A+

Tek günlük Kıbrıs ziyareti çerçevesinde Politis gazetesine konuşan Mogherini, Kıbrıs sorununun çözümünün AB, ayrıca bölgedeki güvenlik ve istikrar için temel bir öneminin olduğu üzerinde durdu.

Müzakerelerin yeniden başlamasını memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen Mogherini, olumlu bir atmosfer ve bir momentum yaratılmasına katkıda bulunan çabaları takdir ettiklerini ifade etti.

AB'nin süreçte aktif rol oynadığını; BM ve sürekli temas halinde oldukları BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin çabalarını desteklediklerini ve adanın ekonomik bütünleşmesini teşvik ettiklerini anlatan Mogherini, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in Kıbrıs ziyaretinin var olan momentuma katkı sağladığını da belirtti.

Mogherini taraflara ya da BM'ye yararlı olacak her türlü pratik yardımda bulunmaya hazır olduklarını söyleyerek, "Tüm taraflar böyle yapıcı rol oynamaya devam ederse Kıbrıs sorununun çözümünün ellerimizde olduğunu söylemem gerçek dışı olmaz" şeklinde konuştu.

Ortadoğu'yla ilgili konulara da değinen Mogherini, AB'nin bölgedeki politikası konuşulduğunda Güney Kıbrıs'ın önemli bir ses olduğunu ve öyle kalmaya devam edeceğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.