GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Omiru: "Garantilerin olacağı bir anlaşma referanduma gidemez"

Omiru: "Garantilerin olacağı bir anlaşma referanduma gidemez"

Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru, Kıbrıs Rum tarafı olarak, garantilerin olacağı bir anlaşmanın referanduma götürülemeyeceğini vurgulamaları gerektiğini savundu.

Yayın Tarihi: 26/07/15 11:37
okuma süresi: 2 dak.
Omiru: "Garantilerin olacağı bir anlaşma referanduma gidemez"
A- A A+

Omiru, Kıbrıs sorununun bazı boyutlarının Türkiye ile görüşülmesi gerektiğini de iddia etti.

Alithia gazetesine konuşan Omiru, Kıbrıs sorunuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Habere göre 1974'ün üzerinden 41 yıl geçtiğine işaret edilerek, Kıbrıs Rum tarafının en büyük hatasının ne olduğu sorusu karşısında Omiru, Kıbrıs sorununun iç boyutlarıyla ilgili iki toplumlu diyaloğun doğru olduğunu, ancak diyaloğun tüm konuları kapsamasının hata olduğunu iddia etti.

"Türk ordusunun geri çekilmesi, yerleşikler ve garantiler" gibi konuların Türkiye'yi ilgilendirdiğini savunan Omiru, Kıbrıs sorununun işgal ve istila, yani uluslararası sorun olduğunu söylemelerinin doğru olduğunu öne sürdü.

"Bu boyutlar konusunda diyaloğun Kıbrıs Cumhuriyeti ile Türkiye arasında olması gerektiği konusunda baştan ısrar etmemiz gerekirdi" şeklinde konuşan Omiru, tüm konuları kapsayan iki toplumlu diyaloğun Kıbrıs sorununun iki toplum arasındaki bir anlaşmazlık olduğu izlenimini verdiğini ileri sürdü.

Yannakis Omiru, bunu pahalıya ödediklerini ve hâlâ ödemeye devam ettiklerini de savunarak "Türkiye ile diyalogda ısrar etseydik er ya da geç Türkiye rıza göstermek zorunda kalacaktı" yönündeki inancını dile getirdi.

Garantiler konusundaki görüşünü de dile getiren Omiru, Kıbrıs Rum tarafının, garantilerin muhafaza edilmesi durumunda, çözüm için herhangi bir anlaşmayı referandumlara götürmeyi kabul etmeyeceğini şu andan itibaren vurgulaması gerektiğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.