GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Netanyahu, yarın Güney Kıbrıs'a gidecek

Netanyahu, yarın Güney Kıbrıs'a gidecek

Güney Kıbrıs'a yarın bir günlük ziyaret gerçekleştirecek olan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun gündeminin en üst sırasında enerji ve güvenlik konusunun bulunduğu belirtildi.

Yayın Tarihi: 27/07/15 11:12
okuma süresi: 3 dak.
Netanyahu, yarın Güney Kıbrıs'a gidecek
A- A A+

Fileleftheros gazetesi "Dikkat Enerjiye Çevrili" başlıklı haberinde, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun yarın Güney Kıbrıs'a yapacağı bir günlük (birkaç saatlik) ziyaret çerçevesinde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile bir araya geleceğini ve görüşmenin gündeminde esas olarak enerji ve güvenlik konusunun bulunacağını yazdı.

Gazete, enerji konusuna ilişkin olarak Anastasiadis ve Netanyahu'nun doğal gazın taşınması konularını ele alacağını, bununla birlikte her iki tarafı öncelikle ilgilendiren noktanın, hidrokarbonun değerlendirilmesi yöntemlerinin belirlenmesi olduğunu yazdı.

Alithia gazetesi, Netanyahu'nun ziyaretinin sekiz saati geçmeyeceğini ancak bu süre içerisinde, enerji, güvenlik, iki ülke arasındaki ilişkiler, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Avrupa Konseyi'ne ayrı ayrı çağrılması girişimi konularının ele alınacağını belirtti.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve beraberindeki heyetin yarın sabah Larnaka Havalimanına geleceğini, ardından ise Anastasiadis ile görüşmek için Rum Başkanlığı'na gideceğini belirten gazete, Netanyahu'nun heyetinde İsrail Enerji Bakanı'nın da hazır bulunacağına kesin gözle bakıldığını yazdı.

Habere göre Netanyahu ve Anastasiadis'in ortak basın toplantısı düzenlemesi de bekleniyor.

Gazete, enerji konusunun ele alınacak konuların başında geldiğini, bununla birlikte güvenlik, ekonomi ve turizm konularının da görüşülmesinin beklendiğini yazdı.

NETANYAHU İÇİN YOĞUN GÜVENLİK TEDBİRLERİ

Gazete, İsrail Başbakanı Netanyahu için yoğun güvenlik önlemlerinin sadece yoğun değil eşi görülmemiş olacağını da belirtti.

Güvenlik tedbirlerinin, Mossad ajanlarının kilit noktalarda yer almasıyla, İsrail gizli servisleri ile işbirliği kapsamında alınacağını yazan gazete, güvenlik tedbirleri için ayrıca sürekli toplantıların yapıldığına da dikkati çekti.

Habere göre güvenlik tedbirleri Larnaka Havalimanı'nın yanı sıra denizde de alınacak.

Simerini gazetesi Netanyahu'nun ziyareti nedeniyle Güney Kıbrıs güvenlik birimlerinin bugünden itibaren kırmızı alarmda olacağını yazdı.

Gazete, Netanyahu'yu taşıyacak olan kurşun geçirmeyen aracın da bugün Güney Kıbrıs'a gideceğini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.