GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Netanyahu, Güney Kıbrıs'a gidiyor

Netanyahu, Güney Kıbrıs'a gidiyor

İsrail Başbakanı Netanyahu, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne günübirlik bir ziyaret gerçekleştirecek.

Yayın Tarihi: 28/07/15 07:57
okuma süresi: 2 dak.
Netanyahu, Güney Kıbrıs'a gidiyor
A- A A+

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, mart ayında yapılan genel seçimlerde yeniden iktidara gelmesinin ardından ilk yurtdışı ziyaretini Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne gerçekleştireceği bildirildi.

İsrail basınında çıkan haberlere göre, Rum lider Nikos Anastasiadis ile bir araya gelecek olan Netanyahu'nun gündeminde öncelikli olarak "enerji ve gaz meseleleri" yer alıyor.

İsrail-Filistin meselesinin de iki liderin görüşeceği konular arasında bulunduğu belirtilen haberlerde, Netanyahu'nun geçen mart ayında yapılan milletvekili seçimlerinin ardından ilk yurtdışı ziyaretini Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne gerçekleştirmiş olacağına dikkat çekildi.

Geçen ay İsrail'i ziyaret eden Rum lider Anastasiadis, İsrail Cumhurbaşkanı Reuna Rivlin ve Başbakan Netanyahu ile bir araya gelmişti.

Rivlin tarafından resmi törenle karşılanan Anastasiadis, son yıllarda iki ülke arasındaki ilişkilerin "her alanda eşi görülmemiş biçimde geliştiğini" belirterek, bunlardan bazılarını siyasi, ekonomik, enerji ve kültürel konular olarak sıralamıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.