GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

İzcan: "Statükoyu yaratanlar değişimi sağlayamazlar"

İzcan: "Statükoyu yaratanlar değişimi sağlayamazlar"

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan yaptığı yazılı açıklamada, Cumhuriyetçi Türk Partisi yönetimi ve Ulusal Birlik Partisi'nin birbirini öcü göstererek bu güne kadar toplumu kandırıp prim yaptığına vurgu yaparak, " Bu hükümetle toplum bu iki parti arasında her hangi bir fark olmadığını görecektir. Bunlar gündüz kavga eden gece birlikte hırsızlığa giden ahbaplara benzemektedir" dedi.

Yayın Tarihi: 29/07/15 12:06
okuma süresi: 2 dak.
İzcan: "Statükoyu yaratanlar değişimi sağlayamazlar"
A- A A+

Mecliste onaylanan hükümet programının inandırıcı olmadığını, hükümet programında takvimlendirilen reformlarla toplumu yanıltmaya çalıştıklarını belirten İzcan, "Bir önceki CTP- DP hükümet programında vaat edilen, takvimlendirilen ve yerine getirilmeyen reform sözleri CTP- UBP hükümet programına da aynen yazılmıştır. Reformcu hükümet programı olarak karşımıza çıkarılmıştır" dedi.

Statükoyu yaratanlar değişimi sağlayamazlar.

Toplumun hiçbir kesiminin parlamentoyu işgal eden, birbirinden hiçbir farkı olmayan bu siyasi yapılara güveni kalmadığını ifade eden İzcan, " Toplum Kıbrıs'ın kuzeyinde oluşan hantal yapıyı kabul etmemektedir ve hayatın her alanında reform talep etmektedir. Ancak, CTP-UBP Hükümetini oluşturan iki parti bu hantal yapının sorumlu ve temsilcisidir. Sistemi yaratanların değişimi sağlayacağına inanmıyoruz. Sistemi değiştirecek olan statükoyu kökten ret edenlerdedir" dedi.

Hükümeti oluşturan iki parti sadece göz boyayarak toplumda oluşan değişim iradesini zayıflatmak, toplum içinde hem sol tabanda hem de sağ tabanda oluşan değişim ve reform talebini geriletmek ve yeni bir seçim mağlubiyetini önlemek amaçlı bir hükümet oluşturduğuna vurgu yapan İzcan, " Ancak Kıbrıslı Türkler bu oyuna gelmeyecek, gerçek değişim ve dönüşümü sağlayacak olan, BKP'nin de içinde olduğu demokrasi güçleri olacaktır" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.