GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Rum İstihbarat Teşkilatı'nın başına bir diplomat atanıyor

Rum İstihbarat Teşkilatı'nın başına bir diplomat atanıyor

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Andreas Pendaras'ın istifasıyla boşalan Rum İstihbarat Teşkilatı'nın (KİP) başına bir diplomat atamaya karar verdi. Bu kararla KİP'e ilk kez bir diplomat atanacağına vurgu yapıldı.

Yayın Tarihi: 30/07/15 13:05
okuma süresi: 2 dak.
Rum İstihbarat Teşkilatı'nın başına bir diplomat atanıyor
A- A A+

Politis ve Fileleftheros, Anastasiadis'in KİP Başkanlığı'na Rum Yönetimi eski Başkanı ve DİSİ'nin kurucusu müteveffa Glafkos Klerides'in müsteşarlığını yapan Pandelis Kuros'un oğlu Kiriakos Kuros'ta karar kıldığını ve DİSİ'nin de hemfikir olduğu bu kararını da dün yakın çalışma arkadaşlarına bildirdiğini yazdı.

Haberde bu dönem Güney Kıbrıs'ın Hollanda-Lahey'deki büyükelçiliğinde görev yapmakta olan Kuros'un eylül sonunda terfi sınavına gireceği için atama kararının eylül sonundan önce resmen ilan edilmesinin beklenmediği vurgulandı.

Fileleftheros, Kuros'un 1996'dan beri diplomat olduğunu ve yeni oluşturulacak Ulusal Güvenlik Danışmanı'nı devralmasının beklendiğini yazdı.

Habere göre bugün çeşitli yerlerde büyükelçilik görevleri ifa eden Kuros, Atina Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu ve medya hukuku konusunda doktora yaptı. Kuros, Rum Dışişleri Bakanlığı'na girip diplomat olmadan önce de Rum Haber Ajansı'nda muhabirlik yaptı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.