GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Osatsi: "Kıbrıs belirli garantiler olmadan çağdaş bir devlet haline gelmeli"

Osatsi: "Kıbrıs belirli garantiler olmadan çağdaş bir devlet haline gelmeli"

Rusya'nın Kıbrıs Büyükelçisi Stanislav Osatsi,Vatandaşların İttifakı Başkanı Yorgos Lillikas ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamalarda, Kıbrıs'ın belirli garantiler olmadan çağdaş bir devlet haline gelmesi gerektiğine işaret etti.

Yayın Tarihi: 31/07/15 05:29
okuma süresi: 2 dak.
Osatsi: "Kıbrıs belirli garantiler olmadan çağdaş bir devlet haline gelmeli"
A- A A+

Osatsi, bir gazeteci tarafından Kıbrıs'ta garantiler konusu sorulduğunda, bir çözümün öncelikle iç meseleleri ile bağlantılı olarak müzakere masasında Kıbrıslılar tarafından bulunması gerektiğini söyledi.
"Biz Kıbrıs'ın belirli garantileri olmayan tüm devletler gibi çağdaş bir devlet olmasını istiyoruz. Garantileri de varsa uluslararası kuruluşlar tarafındandır" ifadesine yer veren Rus Büyükelçi, bunun Kıbrıs için de geçerli olabileceğine işaret etti.

Bununla birlikte, Rusya'nın Kıbrıs'ın ne karar verirse verdiği karaı destekleyeceğini belirterek, fakat aynı zamanda Kıbrıs Cumhuriyeti'nin garantiler konusu ile ilgi olarak daha modernleştirilmiş hale gelmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Rusya Büyükelçisi devamla, "Kıbrıs sorununun çözümü için bu çok kritik zamanda" Kıbrıs'ta siyasi partilerin ve çeşitli kuruluşların görüşleri için özel ilgi gösterdi.

Büyükelçi aynı zamanda, Rusya'nın her zaman çözüm yolunu desteklediğine dikkat çekerek, bu yönde başarılar diledi.

Moskova'nın Kıbrıs sorunundaki gelişmeler hakkında bilgilendirildiğini kaydeden Osatsi, dün Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı'nın temaslarda bulunmak üzere Kıbrıs'a geldiğini hatırlattı.

Rus Büyükelçi, "Ben, Kıbrıs ve Rusya arasındaki ilişkilerin olumlu yönde geliştirilmesini düşünüyorum" şeklinde konuştu ve Rusya'nın Kıbrıs büyükelçiliğinin bu yönde daha fazla katkıda bulunabileceğine inandığını dile getirdi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.