GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Kiprianu: "AKEL, Kıbrıslı Türkleri hiçbir dönemde düşman görmedi"

Kiprianu: "AKEL, Kıbrıslı Türkleri hiçbir dönemde düşman görmedi"

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, TC'nin adaya yaptığı müdahaleden sonra binlerce insanın evinden olduğunu, öldüğünü ve kaybolduğunu anlatan Kiprianu, o günlerde bile AKEL'in Kıbrıslı Türkleri düşman görmediğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 31/07/15 14:19
okuma süresi: 2 dak.
Kiprianu: "AKEL, Kıbrıslı Türkleri hiçbir dönemde düşman görmedi"
A- A A+

Kıbrıs Postası – Filiz Seyis

Sosyal medyada aktif olan ve AKEL ile ilgili Türkçe haberlere yer veren "AKEL Türkçe" sayfası AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu'nun barış mesajları içeren açıklamasına yer verdi.

Kiprianu açıklamasında, AKEL'in ülke ve halkın çıkarları için tarihi sorumluluklar üstlenmekten asla korkmadığını belirterek, "Tarihin her kritik dönemlerinde daima halkın çıkarlarını ölçüt alarak öne çıktı. Öne çıkarken savunduğu tezlerin kulaklara hoş gelip gelmediğine bakmadı ve bakmıyor. Ancak halkın duygularını da hiçbir zaman göz ardı etmedi ve etmiyor. Etnik kin, milliyetçilik ve şovenizm doruktayken dahi AKEL, Kıbrıslı Rumların ve Kıbrıslı Türklerin ortak vatanları için birlikte mücadele etmeleri gereksinimi hakkında konuşma cesaretini gösterdi" ifadelerine yer verdi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin adaya yaptığı müdahaleden sonra binlerce insanın evinden olduğunu, öldüğünü ve kaybolduğunu anlatan Kiprianu, o günlerde bile AKEL'in Kıbrıslı Türkleri düşman görmediğini vurguladı.

"Tek egemenlikli, tek vatandaşlıklı ve tek uluslararası kimlikli devlet"

Kiprianu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başkaları Kıbrıslı Türklerle temas ve ilişkilerin ihanet olduğunu söylerken, AKEL iki toplum arasında yeniden yakınlaşma bayrağını yükseklerde dalgalandırdı.
AKEL, iki bölgeli iki toplumlu federasyonu cesaretle savunmaya devam edecektir. Çünkü sadece bu, işler ve yaşayabilir bir çözümü sağlayabilecektir. İşgali sonlandırıp, Kıbrıs'ı ve halkımızı yeniden birleştirecektir. Bu çözüm çerçevesinde -BM'nin belirttiği gibi- tek egemenlikli, tek vatandaşlıklı ve tek uluslararası kimlikli bir devletimiz olabilecektir. Tüm halkın insan haklarının ve temel özgürlüklerinin güvence altında olacağı bir devletimiz olabilecektir."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.