GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Eide: "Önemli bir ilerleme kaydedildi"

Eide: "Önemli bir ilerleme kaydedildi"

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Kıbrıs sorununun çözüm temelinin AB prensipleri ve ilkelerine saygılı iki toplumlu, iki bölgeli bir federasyon olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 01/08/15 09:27
okuma süresi: 2 dak.
Eide: "Önemli bir ilerleme kaydedildi"
A- A A+
Eide, müzakerelere yaz tatili nedeniyle verilecek ara ışığında Cuma günü Başkanlık Sarayında Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades ile görüştü. Eide daha önce Kıbrıs Türk toplumu lideri Mustafa Akıncı ile görüştü.

Görüşmenin ardından basına açıklamada bulunan Eide, Anastasiades ve Akıncı ile yaptığı görüşmelerin nedenine atıfta bulunarak, "müzakerelerin bulunduğu nokta ve gelecek haftalarda ve ayılarda yapılması gereken çalışamalar ve bunların organize edilmesi konusunu görüştük ve özellikle Eylül ayının planlanmasına önem verdik çünkü Eylül ayı sonunda gerçekleşecek BM Genel Kuruluna katılmak amacıyla New York'a gideceğim" dedi.

Eide, müzakerecilerin daha yoğun bir şekilde görüşeceklerini, günlük temelde bir araya geldiklerini ve önemli bir ilerleme kaydedildiğini söyledi.

Yetkili, müzakerecilerin gelecek hafta da görüşeceklerini ve iki hafta sürecek yaz tatilinden sonra Ağustos'un sonunda tekrar görüşmeye devam edeceklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades ve Kıbrıs Türk Toplumu lideri Mustafa Akıncı ise 1 Eylül tarihinde görüşecekler.

Liderlerin New York'ta yapılacak BM Genel Kurul toplantısı çerçevesinde ortak bir görüşme yapıp yapmayacakları hakkında Eide, BM Genel Sekreteri'nin gelişmeleri takip ettiğini ve Kıbrıs sorununu bildiğini, raporları okuduğunu ve liderleri güçlü bir şekilde desteklediğini vurguladı.

Eide, BM Genel Sekreteri'nin her zaman yaptığı gibi, iki liderin New York'a yapacakları ziyaret çerçevesinde onlarla görüşeceğini ancak her hangi bir görüşmenin gerçekleşeceği hakkındaki kararın BM Genel Kurulunun yapılacağı tarihten önce kararlaştırılacağını belirtti.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.