GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Limasol Şarap Festivali kapılarını açtı

Limasol Şarap Festivali kapılarını açtı

Enerji, Sanayi, Ticaret ve Turizm Bakanı George Lakotrypis, hükümetin Kıbrıs şaraplarının kalitesinin iyileştirilmesi ve yurtdışında teşvik edilmesi konusuna önem verdiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 28/08/15 12:27
okuma süresi: 2 dak.
Limasol Şarap Festivali kapılarını açtı
A- A A+
Kıbrıs'ın güney kıyısında yer alan Limasol kentinde gerçekleşen 54. Şarap Festivali'nin açılış töreninde konuşan bakan, hükümetin Haziran ayında açıklanan ulusal yatırım planının bir parçası olarak 16 milyon avro değerinde yatırım yapılması için toplam 31 başvuruyu değerlendirdiğini ve aynı zamanda şarap endüstrisi için toplam 6.3 milyon avro mali yardımda bulunduğunu açıkladı.

Limasol Belediyesi Başkanı Andreas Christou ise, festivalin Kıbrıs'ın en eski ürünü olan şaraba " tam bağlılık" etkinliği olduğunu ve aynı zamanda Kıbrıslı şarap üreticilerini teşvik eden, yerel bağcılık ve şarapçılığa saygı ve tanıma sağlayan bir festival olduğunu vurguladı.

Festivale katılan büyük şarap üreticileri ve bölgesel şarap üreticileri, ziyaretçilere çok çeşitli şarap çeşitlerini tatma olanağı sunarken, stantlarda da yöresel yiyecekler ikram edilecek ve hatıra eşyaları sunulacak.

Belediye Bahçesi'nde yer alan Şarap Festivali'nde, konser, tiyatro, masal okuma, sihirbaz gösterileri gibi birçok etkinlik yer alıyor.

Kıbrıs Turizm Teşkilatı desteğinde, Lefkoşa, Larnaka, Baf ve Ayia Napa'dan festival alanına bedava otobüs seferleri konulacak.

Festivale ziyaretçi giriş ücreti olarak 18 yaş üzeri yetişkinlerden 6 avro, 13-18 yaş arası gençlerden 5 avro, 12 yaş altı çocuklardan 3 avro giriş ücreti alınacak.

Yetişkin bileti olanlara bir şişe "Hoş geldin" şarabı ikram edilecek. Kıbrıs Geniş Aileler Federasyonu tarafından verilen kartın gösterilmesi durumunda, söz konusu ailelerin seçecekleri bir günde festivale girişleri bedava olacak.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.