GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Kasulidis'ten eleştirilere yanıt

Kasulidis'ten eleştirilere yanıt

Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis'in, KKTC'nin, New York Temsilcisi aracılığıyla, BM'ye sunduğu 29 Temmuz tarihli belge konusunda, Güney Kıbrıs'taki muhalefet partilerinin yaptığı eleştirilere yanıt verdiği belirtildi.

Yayın Tarihi: 30/08/15 12:30
okuma süresi: 3 dak.
Kasulidis'ten eleştirilere yanıt
A- A A+

Alithia gazetesi ilgili haberinde, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis'in konu hakkında yaptığı yazılı açıklamaya yer verdi.

KKTC New York Temsilcisi Mehmet Dana'nın imzasıyla, 29 Temmuz'da BM'ye sunulan belge, Rum Yönetimi'nin, Türk savaş uçaklarının, hava ihlali gerçekleştirdiği iddiasıyla yaptığı girişime yanıt niteliği taşımakla birlikte, belge içerisinde iki bağımsız devletten ve Güney Kıbrıs'ın işlevsizliğinden bahsediliyor.

Habere göre Kasulidis, eleştirilerde bulunan Vatandaşlar İttifakı Başkanı Yorgos Lillikas'ın, eski bir dışişleri bakanı olarak, BM'deki Rum temsilcinin her iki veya üç ayda bir, Rum hava sahasındaki Türk ihlallerinin tümünü topladığını ve BM'ye şikayet ettiğini bilmesi gerektiğini ifade etti.

Kasulidis, Türk temsilcinin, yanıta yanıtında, bu belgenin dağıtımının, KKTC'nin bunu yapamaması nedeniyle, KKTC ilişiği ile yapılmasını talep ettiğini, ayrıca bu yanıt şeklinin alışılmış olduğunu da belirtti.

Kasulidis açıklamasında ayrıca, BM'de dağıtımı yapılan ve iki devletten bahseden belgenin, KKTC'nin değil Ankara'nın olduğunu da savundu.

Kasulidis, diyaloğun devletler arasında değil, BM Genel Sekreteri'nin iyi niyet misyonu çerçevesinde yapıldığının da bilinmesinde fayda olduğunu söyledi.

Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru konu hakkında yaptığı açıklamada, KKTC adına Türkiye tarafından BM'de dağıtımı yapılan, Kıbrıs'ta iki bağımsız devlet ve işlevsiz "Kıbrıs Cumhuriyeti'"ne ilişkin belgenin, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın çabalarına ve güvenirliliğine zarar verdiğini savundu.

DİKO Basın Bürosu Müdürü Yorgos Yeorgiu ise halkı yanılttığı ve Kıbrıs meselesine zarar verdiği gerekçesiyle Anastasiadis'e eleştiriler yöneltti.

Yeorgiu, söz konusu belgenin, hükümet ile DİSİ ve AKEL'in var olduğuna ikna etmeye çalıştığı iyi ortama dair uydurmacayı ortaya koyduğunu ileri sürdü.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.