GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Neofitu: "Mülkiyet konusunda özlü müzakereye girilmesini bekliyoruz"

Neofitu: "Mülkiyet konusunda özlü müzakereye girilmesini bekliyoruz"

DİSİ Başkanı Averof Neofitu, Kıbrıs sorununun en önemli konularından biri olan mülkiyet konusunda, özlü müzakereye girilmesini beklediklerini ifade etti.

Yayın Tarihi: 31/08/15 11:45
okuma süresi: 2 dak.
Neofitu: "Mülkiyet konusunda özlü müzakereye girilmesini bekliyoruz"
A- A A+

Alithia gazetesine göre DİSİ Başkanı Averof Neofitu, düzenlenen bir anma etkinliğinin ardından yaptığı açıklamada, Türk tarafının Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin iradesinin, müzakere masasında değerlendirileceğini savundu.

Yaz tatilinin ardından müzakerelerin yeniden başlayacak olmasını değerlendiren Neofitu, Kıbrıs sorununun en önemli konularından biri olan mülkiyet konusunda, özlü müzakereye girilmesini beklediklerini ifade etti.

Neofitu, mülkiyet hakkı ve hak sahiplerinin hakkına saygı duyulmasına ilişkin prensip konusunu memnuniyetle karşıladıklarını, bunun ötesinde, açıklandığı şekilde Rum tarafının, kullanıcıya ilişkin bir dizi tedbir ve önkoşul sunduğunu belirtti.

Neofitu, bunun çok önemli ve hassas bir konu olduğuna işaret ederek soğukkanlılık ve sabırla bu konunun müzakere edilmesini bekleyeceklerini ifade etti.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in, Kıbrıs sorunundaki bugüne kadar olan gelişmeler konusunda, 8 Eylül'de siyasi parti başkanları konseyine bilgi vereceğini de söyleyen Neofitu, Kıbrıs sorununa yaşayabilir ve doğru bir çözüm bulunmasına yönelik çabalarında Anastasiadis'e yönelik desteklerini de yineledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.