GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Anastasiadis: "Mısır'ın doğal gaz bulması Kıbrıs'ın stratejik rolünü artırıyor"

Anastasiadis: "Mısır'ın doğal gaz bulması Kıbrıs'ın stratejik rolünü artırıyor"

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades, salı günü yaptığı açıklamada, Mısır'ın Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin bloklarına komşu bir blokta büyük doğal gaz yatakları bulmasının, Kıbrıs'ın jeo-stratejik ve jeo-politik rolünü artırdığını vurguladı.

Yayın Tarihi: 02/09/15 07:51
okuma süresi: 2 dak.
Anastasiadis: "Mısır'ın doğal gaz bulması Kıbrıs'ın stratejik rolünü artırıyor"
A- A A+
Anastasiades, bu keşfin Kıbrıs'ın kendi 12. bloğundan bu komşu ülkeye doğal gaz nakletmesiyle ilgili devam eden görüşmelerin olumsuz etkilemediğini belirtti.

Kıbrıs Türk Toplumu lideri Mustafa Akıncı'yla görüşmesinden sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na dönüşte soruları yanıtlayan Nicos Anastasiades, Mısır'ın Münhasır Ekonomik Bölgesi'ndeki büyük keşfi kesinlikle olumlu gördüğünü ifade etti.

Cumhurbaşkanı, "Bizim 10, 11 ve 12. bloklarımıza komşu, sadece altı kilometre uzakta bir yerde bulunduğu düşünülürse, bu miktardaki doğal gazın komşu blokları kapsamıyor diye düşünülemeyeceği sonucuna varılabilir" şeklinde konuştu.

Kıbrıs'ın jeo-stratejik ve jeo-politik rolünün artacağı artı başka faktörlerin de dikkate alınabileceğine dikkat çeken Anastasiades, "Akdeniz'de büyük miktarda doğal gaz kaynakları, alternatif enerji kaynağı olarak AB'nin büyük ilgisini çekmektedir" dedi.

Nicos Anastasiades, Kıbrıs olmadan doğal gazın ne Avrupa'ya ne de Türkiye'ye aktarılamayacağına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin ihtiyacı olan doğal gaz tedarikine erişebilmek için İsrail ve Mısır'la ilişkilerini iyileştirmek isteyeceği varsayılırsa o zaman bu ülkenin Kıbrıs sorununu çözmesinin gerekeceğini vurguladı.

Yeni keşfin herhangi bir şekilde Kıbrıs Cumhuriyeti ve Mısır arasında devam etmekte olan blok 12'deki doğal gazın komşu ülkeye nakliyle ilgili görüşmelere "olumsuz etkisi olur mu?" sorusuna Anastasiades, "Tamamen aksine" yanıtını verdi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.