GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

Omiru, Arap Parlamentosu Başkanı ile görüştü

Omiru, Arap Parlamentosu Başkanı ile görüştü

Rum Temsilciler Meclisi Başkanı Yiannakis Omiru, New York ziyareti sırasında ve 4. Dünya Parlamento Başkanları Konferansı çerçevesinde Arap Parlamentosu Başkanı Ahmed Mohamed Al Jarwan ile bir araya gelerek Kıbrıs sorunundaki müzakereleri, Orta Doğu'daki barış süreci, ISIS konusunu ve Avrupa'da göç krizini görüştü.

Yayın Tarihi: 03/09/15 13:16
okuma süresi: 1 dak.
Omiru, Arap Parlamentosu Başkanı ile görüştü
A- A A+
Yapılan resmi bir açıklamaya göre, Omiru ve Al Jarwan, Kıbrıs sorunun ve Orta Doğu meselesinde BM kararları ve Uluslararası hukuk temelinde çözümlenmeleri gerekliğine işaret ettiler.

Omiru, Arap Parlamentosu Başkanı'nı, Kıbrıs sorununa bir çözümün bulunması amacıyla yapılan müzakereler hakkında bilgilendirdi ve Arap Dünyası'nın Kıbrıslıların Türk işgalinin sona ermesi amacıyla verdiği mücadelesine gösterdiği destek için teşekkürlerini iletti.

İki Başkan ayrıca Orta Doğu'daki insani kriz ve Avrupa'ya göç eden binlerce insanlar konusunu da ele aldılar ve Uluslararası topluluğu ve Avrupa Birliği tarafından krizin sona ermesi amacıyla gerekli önlemler alınması gerektiğini söylediler.

Omiru ve Al Jarwan, aynı zamanda, Temsilciler Meclisi ve Arap Parlamentosu arasında ikili ilişkilerin sağlanmasına karar verdiler.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.