GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Anastasiadis Rum Meclisini kapalı toplantıda bilgilendiriyor

Anastasiadis Rum Meclisini kapalı toplantıda bilgilendiriyor

Rum Meclisi, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in Kıbrıs sorunundaki gelişmeler hakkında bilgilendirme yapacağı toplantı zamanını ve şeklini dün 2'ye karşı 47 oyla belirledi. Bilgilendirme, 15 Eylül saat 18.30'da kapalı oturumda yapılacak. Oturuma milletvekilleri (böcek ve telefon olmadan) ve iki stenograf katılacak.

Yayın Tarihi: 04/09/15 12:33
okuma süresi: 2 dak.
Anastasiadis Rum Meclisini kapalı toplantıda bilgilendiriyor
A- A A+

Simerini "Bilgilendirme Seçilmişlere... Başkan Mecliste, Halk Kıbrıs Sorunundaki Gelişmeler Konusunda Karanlıkta" başlıklı haberinde, Anastasiadis'in yapacağı bilgilendirmenin tarih ve şeklinin dün Rum Meclis Başkan Vekili Sofoklis Fittis başkanlığındaki toplantıda kararlaştırıldığını yazdı.

Meclisin kapalı oturumda bilgilendirilmesine olumsuz oy kullananların (Ekologlar ve Çevreciler Hareketi Başkanı) Yorgos Perdikis ve ("Mağusa bağımsız Milletvekili") Zaharias Kulias olduğuna dikkat çekilen habere göre Kulias, meclis genel kurulunu toplayanın Anastasiadis olmadığını, en çok da toplantının kapalı yapılacak olmasına itiraz ettiğini söyledi. Yorgos Perdikis de Anayasaya göre meclis toplantılarının kamuoyuna açık olması gerektiğine dikkat çekti.

Gazeteye göre DİSİ Başkanı Averof Neofitu, meclisin açık toplantıya karar vermesi halinde Anastasiadis'in de meclise bilgi vermeyi reddetmesi halinde Anastaiadis'in sorumluluk taşımayacağına dikkat çekti. DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, diyalog olmayacak bir kapalı bilgilendirme toplantısına hiçbir şekilde ilgi göstermediğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.