GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Güney Kıbrıs makamları Volkswagen emisyon skandalı hakkında bilgi bekliyor

Güney Kıbrıs makamları Volkswagen emisyon skandalı hakkında bilgi bekliyor

Kıbrıs'ın Rum Rekabet ve Tüketici Haklarını Koruma Dairesi'nin, Volkswagen AG`ın Kıbrıs yetkili ithalatçısından Volkswagen`in emisyon yazılımdan kaynaklanan skandaldan etkilenen tüketicilerin haklarının korunması konusundaki girişimleri hakkında bilgi verilmesini beklediği açıklandı.

Yayın Tarihi: 08/10/15 07:45
okuma süresi: 2 dak.
Güney Kıbrıs makamları Volkswagen emisyon skandalı hakkında bilgi bekliyor
A- A A+
Daire, geçen hafta Volkswagen AG`ın Kıbrıs yetkili ithalatçına hangi araçların etkilendiği, söz konusu araçları satın alan tüketicilerin sayısı ve şirketin tüketicilere sunacağı çözümler hakkında bilgi talep etmişti.

Daire, çarşamba günü aynı talebini yineledi.

Kıbrıs`ın Rekabet ve Tüketici Haklarını Koruma Dairesi`nin temsilcisi Bayan Emilia Papachristodoulou, Kıbrıs Haber Ajansı`na açıklamalarda bulunarak, şu ana kadar her hangi bir yanıt verilmediğini ve bunun için de Daire'nin çarşamba günü Volkswagen AG`ın Kıbrıs yetkili ithalatçıdan resmi olarak tekrar bilgi talep ettiğini belirtti.

Volkswagen AG`ın Kıbrıs yetkili ithalatçı Unicars şirketi, Volkswagen`in emisyon yazılımdan kaynaklanan skandaldan Kıbrıs`ta toplam 1349 aracın etkilendiğini açıkladı.

Unicars şirketi, Volkswagen AG şirketinden elde edilen son verilere göre, etkilenen araçların marka ve sayılarını açıkladı: 480 Volkswagen, 598 Audi, 103 Şkoda, 119 Seat ve 49 VW ticari araçlar.

Şirket, etkilenen müşterilerin şirketin websitesinden bilgilendirileceğini duyurdu.

Volkswagen şirketi ve etkilenen diğer marka grupları, Ekim ayında konuyla ilgili teknik çözümler ve tedbirler sunacaklarını açıkladılar.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.