GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Anastasiadis: "Ekonomik kriz bize bazı dersler verdi"

Anastasiadis: "Ekonomik kriz bize bazı dersler verdi"

Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiadis kararlı olmanın gerekliliğinden söz etti, taktikleri geciktirmenin ülkeye zarar verebileceğini, ekonomik iyileşmeye yardımcı olarak yapısal reformlar gerektiğini vurguladı ve gelecekten umutlu olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 09/10/15 10:49
okuma süresi: 3 dak.
Anastasiadis: "Ekonomik kriz bize bazı dersler verdi"
A- A A+
Nemitsas Güzel Sanatlar Kuruluşu`nun ödül töreninde bir konuşma yapan Nicos Anastasiadis, "Son ekonomik krizden hepimizin alması gereken derslerden biri, belki siyasette mal olabileceklerinden korkulduğu için gerekli girişimleri yapmayı ertelemenin ülkeye çok zarar verebileceğidir" dedi.

Dün yapılan resmi açıklamaya göre Cumhurbaşkanı konuşmasında, Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için müzakere sürecinin önemli, zor ama umut verici olduğundan da söz etti.

Anastasiadis, özellikle güvenilirlik ve inanılırlık tükendiğinde ekonomik gelişmelerin hızlı olduğunu, durgunluğun da seri ve döne döne bu hızı izlediğini anlattı.

Nicos Anastasiadis şöyle devam etti:

"Devam edersek ikinci ders, yapısal reformları teşvik kısa dönemde bile ortaya çıkar. Kıbrıs`ta olayların fırtınaya dönmesi güven kaybındandı. Güven ve inanılırlığı yeniden kazanmak, etkili girişim ve gerçek reform gerekliydi. Yükümlülük ve kararlılık çok önemlidir."

"Evrensel olarak uzun dönemde yapısal reformların kesin faydalarının uzun dönemde, Kıbrıs`ın durumunda, hükümetin görevinin tamamlanmasından daha sonra görüleceği kabul edilmektedir."

"Yine de yapısal reformların kısa dönemde de çok büyük önemi var. Çünkü bu reformlar ülkenin kaybettiği güvenilirlik ve inanılırlığı geri kazanmada hızlandırıcı olur. Gelecek için umutlu ve iyimser olmamız için her türlü nedenimiz vardır."

"Avrupa değerleri ve ilkelerinin kesin dayanağında kapsamlı bir anlaşmaya varmayı başarırsak geleceğimizin çok parlak olacağından kuşkum yoktur. Kıbrıs ve Kıbrıs halkı, güvenli,modern bir Avrupa ülkesi içerisinde gelişecektir, her alanda seçkin Kıbrıslıları onurlandıracağız."

Cumhurbaşkanı, politikacılarla sanatçıların önemli bir ortak noktada buluştuklarına dikkati çekti; politikacılarla sanatçıların, önemli görüşleri olan insanların olduğu bir dünyada, toplumun gelişimine katkıda bulunmak gibi bir yükümlülükleri bulunduğunu vurguladı.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.