GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Tsipras'tan Davutoğlu'na: "Önce çözelim, sonra ziyaret edelim"

Tsipras'tan Davutoğlu'na: "Önce çözelim, sonra ziyaret edelim"

Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras'ın, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun Kıbrıs'ı ziyaret etmeleri önerisini geri çevirdi. Tsipras, Davutoğlu'na "ilk önce Kıbrıs sorununu çözelim, akabinde de birlikte Kıbrıs'ı ziyaret edelim" yanıtını verdi.

Yayın Tarihi: 09/10/15 12:39
okuma süresi: 3 dak.
Tsipras'tan Davutoğlu'na: "Önce çözelim, sonra ziyaret edelim"
A- A A+

Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas'ın, Yunanistan'da yeni kurulan SİRİZA-ANEL hükümetine güvenoyu verilmesi konusunda Parlamento'da gerçekleştirilen görüşme sırasında, Kıbrıs sorunu hakkında söylemlerde bulundukları haber verildi.

Alithia gazetesinin haberine göre Tsipras ile Kocas, yaptıkları konuşmalarda, Yunanistan'ın Kıbrıs sorununun nihai çözümünü arzuladığını ve bunun için mücadele ettiğini aynı zamanda Yunanistan'ın Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in bu hedefe yönelik çabalarıyla dayanışma içerisinde olduğunu vurguladılar.

Gazeteye göre Mustafa Akıncı'nın, KKTC Cumhurbaşkanlığına seçilmesini olumlu bir gelişme olarak değerlendiren Tsipras, ancak Kıbrıs sorununun her şeyden önce istila ve işgal sorunu olduğunu unutmadıklarını belirtti.

Tsipras, dolayısıyla, Kıbrıs sorununa bulunacak her çözümün, Kuzey Kıbrıs'taki Türk Ordusu'nun varlığına da son vermesi gerekeceğini iddialarına ekledi.

Gazeteye göre Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas ise konuşmasında, "Kıbrıs'ın Yunanistan'ın en büyük milli meselesi olduğunu" belirtti.

TSİPRAS: "ÖNCE ÇÖZÜM SONRA ZİYARET"

Öte yandan gazete, Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras'ın, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun Kıbrıs'ı ziyaret etmeleri önerisini geri çevirdiği haber verildi.

Gazeteye göre Tsipras, Davutoğlu'na yanıtında; "ilk önce Kıbrıs sorununu çözelim, akabinde de birlikte Kıbrıs'ı ziyaret edelim" ifadelerini kullandı.

HRİSTODULİDİS

Gazeteye göre, Rum Hükümeti Sözcüsü Nikos Hristodulidis ise konuyla ilgili açıklamasında, Rum hükümetinin Yunanistan hükümeti tarafından konu hakkında geçtiğimiz Çarşamba akşamı bilgilendirildiğini ifade etti.

Gazeteye göre Hristodulidis açıklamasında, Ankara'yı iletişim taktiklerini bir kenara bırakmaya ve Kıbrıs sorununun çözümünü arzuladığı konusunda kamuoyu önündeki söylemlerini pratikte de kanıtlayacak faaliyetlerde bulunmaya çağırdı.

Haber Haravgi'de "İlk Önce Kıbrıs Sorununun Çözümü, Sonra Ziyaret", Simerini'de "Tsipras'tan Anastasiadis'e Destek", Fileleftheros'ta ise "Ordular ve Garantiler Olmadan Çözüm" başlıklarıyla yer buldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.