GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Omiru'dan siyaset arenasına dönüş

Omiru'dan siyaset arenasına dönüş

Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru'nun, EDEK başkanlığından istifa etmesinin ardından dün Baf'ta düzenlenen bir etkinlikte yeniden aktif siyaset arenasına dönüş yaptığı haber verildi.

Yayın Tarihi: 09/10/15 13:01
okuma süresi: 2 dak.
Omiru'dan siyaset arenasına dönüş
A- A A+

Politis, "Başkanlık Provası Gibi... Y. Omiru'dan Baf'taki Dinamik Etkinlikle Güç Gösterisi" başlıklı haberinde EDEK başkanlığından istifasından sonra sadece meclis başkanlığı kurumsal rolünü oynayan Omiru'nun, çoğunluğunu EDEK, DİKO ve AKEL'lilerin oluşturduğu 500 civarında davetlinin katıldığı Baf'taki etkinlikte, partiler üstü profil ve Avrupa-merkez-sol görünümlü yaklaşım sergileyerek "etkileyici bir geri dönüş yaptığını" yazdı.

Gazete Baf'taki etkinliğin "tam bir cumhurbaşkanlığı seçim propagandası provasına" dönüştüğüne dikkat çeken ve Omiru'nun etkinlikte yaptığı konuşmanın satırbaşlarını da aktardı.

Habere göre Omiru konuşmasının Kıbrıs sorunuyla ilgili bölümünde "istilanın oldubittilerinin kalıcılaşmasını engellemek, işleyebilir ve sürdürülebilir bir çözümde ısrar tarihe ve kültürümüze karşı borcumuzdur" dedi, çözümün şekli ve içeriği konusunda ise Rum Ulusal Konseyi'nin 2009'da oy birliğiyle aldığı kararı adres gösterdi. Ümitlerin mevcut müzakere prosedürüne bağlandığını ancak dikkatli olunması, aşırı beklentiye girilmemesi ve "sahte bir bolluk ortamı" yaratılmaması gerektiğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.