GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Yeorgiadis: "Çözümün finansmanı konusunu takip ediyoruz"

Yeorgiadis: "Çözümün finansmanı konusunu takip ediyoruz"

Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis, bakanlığının, çözümün finansmanı konusunu takip ettiğini ve hem görüşmelere, hem istişarelere, hem de IMF tarafından yapılacak inceleme örneğinde olduğu gibi bu yöndeki hareketlerin planlamasına katıldığını söyledi.

Yayın Tarihi: 10/10/15 12:09
okuma süresi: 3 dak.
Yeorgiadis: "Çözümün finansmanı konusunu takip ediyoruz"
A- A A+

Simerini, "Maliye Bakanlığı Federal Çözümün Finansman Yöntemlerini Araştırıyor" başlıklı haberinde, RİK'e yaptığı açıklamada sürekli temas halinde olduklarını belirten Yeorgiadis'in "hükümetin önceliklerinden biri de istediğimiz çözüm ışığı altında ekonomi alanında doğru düzenlemeler ve doğru ön hazırlık yapılmasıdır" dediğini yazdı.

Habere göre "Kıbrıs sorununun çözümü ekonomi alanında çok olumlu öneme sahip bir gelişme olacak. Durumu gruplaştırarak bir kalkınma hamlesi yapabileceğiz" diyen Yeorgiadis özetle şöyle devam etti:

"Ancak bunun için, bazı çok temel düzenlemeleri peşinen elde etmemiz şarttır. Bu nedenle Maliye Bakanlığı, bugün Euro bölgesinde geçerli olan ekonomi yönetimi kurallarının yeniden birleşmiş federal Kıbrıs Cumhuriyeti'nde de geçerli olmasını sağlamak için müdahil oluyor.

IMF Kıbrıs ekonomisini iyi biliyor ve bizim taraf bu haritalamanın işgal bölgelerinin ekonomisini, işgal bölgelerinde işleyen bankacılık sistemini ve işgal bölgelerinin kamu maliyesinin yapılandırılmasını da kapsamasını istiyor."

EDEK İZAHAT İSTİYOR... "BİZE DİREKTİF VERİLMEDİĞİ SÖYLENMİŞTİ"

Gazete bu açıklama üzerine EDEK'in, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in 8 Eylül'de siyasi parti başkanlarını bilgilendirirken ne Rum Maliye Bakanlığı'na, ne uluslararası kuruluşa çözümün ekonomik yönüyle ilgili inceleme hazırlaması yönünde direktif verilmediğini söylediğini kaydederek, izahat istediğini yazdı.

Habere göre açıklamasında "Maliye Bakanlığı çözümün ekonomik yönünü hangi incelemeye, hangi direktife ve hangi verilere dayanarak takip ediyor, siyasi liderlik neden bilgilendirme yapmadı?" sorularını yönelten EDEK "çok önemli bir konu olan çözümün ekonomik yönünde bile hükümet üstünkörü davranıyor. Bu, gerek ekonomi, gerekse halkın yaşam düzeyiyle ilgili çok ciddi tehlikeler yaratabilir" vurgusunu yaptı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.