GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

Politis: "Derinya geçidinin açılmasında anlaşmaya varıldı"

Politis: "Derinya geçidinin açılmasında anlaşmaya varıldı"

Politis, Derinya geçidinin açılması konusunda anlaşmaya varıldığını, bu konudaki açıklamanın çok yakında yapılacağını hatta pazartesi günkü liderler görüşmesi sonrasında bile yapılabileceğini öne sürdü.

Yayın Tarihi: 10/10/15 12:27
okuma süresi: 1 dak.
Politis: "Derinya geçidinin açılmasında anlaşmaya varıldı"
A- A A+

Haberi "Yol Açılıyor... Derinya Meselesinde Anlaşmaya Varıldı, Açıklanması Bekleniyor" başlığıyla aktaran gazete, güvenilir bilgilerine dayanarak iki tarafın, Derinya geçidinin, güzergâhın sonuna doğru yapılacak ufak bir sapma haricinde, Rum tarafınca önerilen önceki güzergâh üzerinden açılması konusunda neredeyse anlaştığını yazdı.

Anlaşmanın, yetkili teknik komitenin çarşamba günü gerçekleşecek görüşmesinden önce son halini almama ihtimali de olduğunu belirten gazete özetle şu detayları aktardı:

"Geçiş Güney'den Derinya'daki Mağusa Caddesi'nden olacak ve işgal bölgelerinde Vahit Güner Caddesi'ne dönecek ve işgal altındaki kentin merkezinde son bulacak. Kıbrıs Türk tarafı ilk başta söz konusu güzergâha itiraz etmiş ve mevcut yolun batısında yeni bir yol önermişti ancak Rum tarafı mevcut yolun daha düz ve ekonomik açıdan daha avantajlı çözüm olacağını söyleyerek reddetmişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.