GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 4 dak.

"Anti işgal" yürüyüşünün 35'incisi gerçekleşti

"Anti işgal" yürüyüşünün 35'incisi gerçekleşti

Güzelyurt (Omorfo) kökenli Rumların her yıl geleneksel olarak düzenlediği "anti işgal" yürüyüşünün 35'incisinin, dün gerçekleştirildiği haber verildi.

Yayın Tarihi: 12/10/15 11:31
okuma süresi: 4 dak.
"Anti işgal" yürüyüşünün 35'incisi gerçekleşti
A- A A+

Simerini gazetesi "Omorfolular Atalarının Evlerine Geri Dönmek İstiyor" başlıklı haberinde, Güzelyurt (Omorfo) kökenli Rumların Astromerit (Bostancı) sınır kapısına yönelik 35'inci "anti-işgal" yürüyüşünün dün yapıldığını yineledi.

Sözde "Omorfo Belediyesi" tarafından düzenlenen etkinliğe, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis başta olmak üzere, sözde "Omorfo Belediyesi fahri vatandaşları" da olan Yunanistan Meclisi eski Başkanları, Büyükelçiler, siyasi parti başkan ve temsilcileri, milletvekilleri, AP milletvekilleri ve İngiliz Parlamentosu'ndan milletvekillerinin katıldığını kaydeden gazete, sözde "Omorfo Belediyesi" tarafından düzenlenen "anti-işgal" yürüyüşünün "Astromerit Kültür Merkezi'nden" başlayıp, Astromerit (Bostancı) sınır kapısındaki anıtta son bulduğunu belirtti.

Gazete, anıta çelenk konulduğunu, aynı zamanda burada BM yetkilisine muhtıra verildiğini de ifade etti.

Gazeteye göre, Meclis Başkanı Yannakis Omiru, Meclis Başkanlığına vekâlet etmekte olan Sofoklis Fittis tarafından okunan mesajında, "bugünkü (dünkü) gibi etkinliklerin, Omorfolular ve bütün Hellenizmin, özgürlük ve haklılığa ulaşmaya ilişkin mücadele ve çabalarını sürdürmelerine dair istek ve sabırlı mücadelelerini teşkil etmekte olduğunu" savundu.

Omiru mesajında "Kıbrıs Hellenizminin en kısa zamanda çözüm istediğini, ancak herhangi bir çözümü istemediğini" sözlerine ekledi.

Etkinlikte, sözde "Omorfo Belediyesi fahri vatandaşları" da olan, Yunanistan Meclisi eski Başkanları Dimitris Siufas ile Apostolos Kaklamanis'in de konuşmalar yaptığını kaydeden gazete, Siufas'ın konuşmasında "Kıbrıs'taki Türk işgalinden bu yana geçen 41 yılda, Hellenlerin bir anlaşma ortaya çıkması çabası içerisinde büyük ve çok fazla ödünler vermiş olduklarının gerçek olduğunu" ileri sürdü.

Kaklamanis ise konuşmasında, "Omorfo" (Güzelyurt) kökenli Rumlara ve Kıbrıs Rum halkına, Yunanistan Meclisi ve başkanının selamı ile desteğini iletti.

Yunanistan'ın Rum kesimindeki Büyükelçisi İlias Fotopulos ise mesajında, Yunanistan'ın, Kıbrıs sorununun uluslararası hukuk, BM Güvenlik Konseyi kararları, aynı zamanda AB normlarıyla uyacak çözümü için yorulmak bilmeden çalıştığını öne sürdü.

Gazeteye göre, sözde "Omorfo Belediye" Başkanı Haralambos Pittas ise etkinlikte yaptığı konuşmada, "mesajlarının aynı olduğunu; 41 yılın akabinde kurtuluş, geri dönüş, özgürlük ve insan onuru talep etmekte olduklarını" ifade etti.

Gazete, "anti-işgal" yürüyüşünün öncesinde "Astromerit'teki" (Bostancı) Agios Avksiviyu kilisesinde, 1974 yılında "hayatını kaybedenler" için anma töreni yapıldığını, aynı zamanda kayıpların akıbetinin belirlenmesi ve göçmenlerin atalarının evlerine geri dönmeleri için de dua okutulduğunu ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.