GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

Kasulidis'ten Türk başlıklarıyla ilgili müdahale

Kasulidis'ten Türk başlıklarıyla ilgili müdahale

Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Rum Yönetimi'nin, Türkiye'nin yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde, AB'ye üyelik müzakereleri çerçevesindeki 23 ve 24'üncü başlıkların açılmasına rıza göstermeyeceğini söyledi.

Yayın Tarihi: 13/10/15 10:15
okuma süresi: 1 dak.
Kasulidis'ten Türk başlıklarıyla ilgili müdahale
A- A A+

Fileleftheros gazetesinin haberine göre, Lüksemburg'da düzenlenen AB Ülkeleri Dışişleri Bakanları Çalışma Yemeği'nde, Türkiye'nin mülteci krizindeki rolüyle ilgili konuşma yapan Kasulidis, mülteci sorunuyla mücadelede AB'nin Türkiye ile işbirliği yapması gerektiğini vurguladı.

Habere göre, Kasulidis, AB'ye işbirliği çağrısında bulunmasına karşın, AB'nin 21 Eylül 2005 tarihli karşı deklarasyonu gereği üstlendiği yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, 23 ve 24'üncü başlıkların açılmasını veto edeceğini kaydetti.

Haberde, Kasulidis'in Lüksemburg temasları çerçevesinde Suriye ve Libya'daki olaylar, mülteci krizinin dış boyutu ve AB'nin Afrika, Pasifik ülkeleri ve Karayiplerle olan ilişkilerini ele aldığı belirtildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.