GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Hristodulidis: "Kıbrıs müzakereleri hassas ve zor konulara girdi"

Hristodulidis: "Kıbrıs müzakereleri hassas ve zor konulara girdi"

Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Kıbrıs çözüm müzakerelerinin hassas ve zor konulara girdiğini ve "dönüm noktasında" bulunduğunu; ancak abartılı iyimserlik ya da hayal kırıklığı için zaman olmadığını belirtti.

Yayın Tarihi: 13/10/15 13:33
okuma süresi: 2 dak.
Hristodulidis: "Kıbrıs müzakereleri hassas ve zor konulara girdi"
A- A A+

Kıbrıs Haber Ajansı'na açıklamada bulunan Sözcü, pazartesi günü Kıbrıs sorununa bir çözümün bulunması çerçevesinde iki lider: Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis ve Kıbrıs Türk toplumu lideri Mustafa Akıncı arasında yapılan görüşmede "bazı uzlaşmalar ve aynı zamanda bazı görüş ayrılıkları teyit edildi" şeklinde konuştu.

Sözcü, devamla, Nikos Anastasiadis'in Mustafa Akıncı'nın AB müktesebatıyla ilgili kalıcı muafiyetler/derogasyonlar hakkında yaptığı açıklamaları müzakere masasına getirdiğini söyledi.

Hristodulidis, Anastasiadis ve Akıncı arasındaki görüşmenin samimi ve açık bir diyalog şekilde yapıldığını ve bunun akşam yemeği sırasında da devam ettiğini ifade ederek, tartışma sırasında iki taraf arasında bazı uzlaşmaların ve aynı zamanda bazı görüş ayrılıklarını teyit edildiğini söyledi.

"Bu çerçevede önümüzde çok iş var" diyen Sözcü, ciddiyet gereğine; zor çalışma ve müzakereler yapılması ihtiyacına işaret etti.

Sözcü, Kıbrıslı Rum müzakereci Andreas Mavroyiannis ile Kıbrıslı Türk müzakereci Özdil Nami arasındaki görüşmelerin, 30 Ekim tarihinde iki lider arasında yapılacak yeni görüşmeye kadar devam edeceğini ve görüşmeler sırasında mülkiyet kriterlerinin tartışılacağını açıkladı.

Güven Artırıcı Önlemler (GAÖ) hakkındaki bir soruyu yanıtlayan Sözcü, iki liderin GAÖ ile ilgili durumu değerlendiklerini belirterek "yakın gelecekte liderler seviyesinde mutabık kaldıkları GAÖ'ların uygulanacağını ümit ediyoruz" dedi.

Sözcü, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias'ın 26-27 Ekim tarihleri arasında Kıbrıs'ta resmi temaslarda bulunacağını da açıkladı.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.