GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Türkiye'nin enerji konusunda İsrail'e baskı yaptığı iddia edildi

Türkiye'nin enerji konusunda İsrail'e baskı yaptığı iddia edildi

"Enerji sektöründen gelen ve Türk liderliğiyle de yakından ilgili olan bazı unsurların", özellikle Amerikan Noble ve İngiliz BG şirketlerinin "Afrodit" yatağıyla ilgili anlaşmasının ardından, bölgenin enerji sahnesinde Türkiye'nin de hesaba katılması konusunda kendilerini ikna etmek için, çeşitli yönlere, özellikle de İsrail'e yönelik atağa geçtikleri" ileri sürüldü.

Yayın Tarihi: 26/11/15 10:58
okuma süresi: 3 dak.
Türkiye'nin enerji konusunda İsrail'e baskı yaptığı iddia edildi
A- A A+

Fileleftheros gazetesi "Türkiye'den İsrail'e Yönelik Baskı" başlıklı haberinde, Noble ile BG'nin yaptığı anlaşmanın ilanının hemen ardından Rus uçağının düşürülmesi ve Rusya-Türkiye ilişkilerinde ortaya çıkan krize değinerek, Türkiye'nin kendi katılımına olanak sağlamak için, Rum kesimi, Mısır, Ürdün ve Filistin yönetimiyle olası anlaşmaları geciktirmek amacıyla, İsrail'e yönelik faaliyetlerini artırmasının beklendiğini ileri sürdü.

Gazete, Rusya'nın alacağı herhangi bir önlemin Türkiye'yi ve ekonomisini ciddi anlamda zor durumda bırakacağını, bu yüzden Doğu Akdeniz de aralarında olmak üzere, yeni kaynak arayışına girilmesinin beklendiğini belirtti.

Haberinin devamında, uluslararası enerji kuruluşlarında üst düzey pozisyonlara sahip, eski Türk diplomat ve İngiliz BG şirketi eski yöneticilerinden Mehmet Öğütçü'nün söylemlerine yer veren gazete, Öğütçü'nün, "Türkiye olmadan hiçbir şeyin başlamayacağı düşüncesini kendilerine yerleştirmek için, "Oil&Gas Europa'a" demeç verdiğini" yazdı.

Öğütçü'nün şu an "Global Resources'in" da başkanı olduğunu yazan gazete, Öğütçü'nün, Mısır, Ürdün, Güney Kıbrıs ve Filistin Yönetimi'nin ekonomik açıdan güvenilir ülkeler olmadığı şeklinde bir argümana sahip olduğunu da aktardı.

ÇİPRAS İSRAİL'DE NETANYAHU İLE GÖRÜŞT܅ OCAK'TA YENİ ÜÇLÜ ZİRVE…

Öte yandan gazeteler, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın, dün İsrail'de Başbakan Benjamin Netanyahu ile yaptığı görüşmeye de yer ayırdılar.

Çipras'ın, Netanyahu ile görüşmesinden sonra, 2016 yılının başında Yunanistan-Rum kesimi ve İsrail arasında, büyük olasılıkla Lefkoşa Rum kesiminde yeni bir üçlü zirve yapılacağının haberini verdiğini yazan Simerini, Çipras'ın, bunun Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile yapılacak görüşmeden sonra belirleneceğini söylediğini iletti.

Gazete, Çipras'ın "Yunanistan ile İsrail arasındaki enerji işbirliğinde büyük bir potansiyel bulunduğuna atıfta bulunduğunu" da ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.