GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Anastasiadis: "Kıbrıs'ta çözüm için bıkmadan, usanmadan çalışacağım"

Anastasiadis: "Kıbrıs'ta çözüm için bıkmadan, usanmadan çalışacağım"

Rum Lider Nikos Anastasiadis, kendisinin ve hükümetinin, Kıbrıs halkının Kıbrıs sorununa ortak vizyon olan isteğini gerçekleştirene kadar bıkmadan, usanmadan çalışacağına dair söz verdi.

Yayın Tarihi: 26/11/15 11:30
okuma süresi: 3 dak.
Anastasiadis: "Kıbrıs'ta çözüm için bıkmadan, usanmadan çalışacağım"
A- A A+
Birleşmiş Milletler'in 70. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı`nda düzenlenen etkinlikte konuşan Anastasiades, "Birleşmiş Milletler, 70 yıllık tarihinde, kendisine yönetilen eleştirilere rağmen uluslararası ilişkilerde tartışmasız dayanak noktası olmaya devam ediyor" dedi.

Anastasiadis şöyle devam etti:

"Barış, anlaşmazlıkları önleme ve barışı sağlama, Birleşmiş Milletlerin temel direklerinden bazılarıdır. BM bir başka dünya savaşını önlemeyi başarmış ve dünyada 170`i aşkın anlaşmazlığı sonlandırmada sonuna arabulucu olmuştur."

"Yine de dünyadaki birçok silahlı çatışmalar, küresel barışın hala elde edilmeyen bir vizyon olduğu gerçeğinin kanıtıdır."

"Kıbrıs halkının, Kıbrıslı Rumların ve Kıbrıslı Türklerin mücadelesinin, kabul edilmez statükoyu, Kıbrıs`ın zoraki devam eden bölünmüşlüğünü şiddeti kınayan, yeniden birleşmesi çağrısı yapan ve işgal güçlerinin geri gitmesini isteyen Birleşmiş Milletler ve BM Güvenlik Konseyi`nin çeşitli meşrulaştırılmış kararları temelinde olduğu unutulmamalıdır. Bu kararlar maalesef hala uygulanmamaktadır."

"Bu günde Hükümetin ve şahsen ben, halkımızın ortak görüşü olan Kıbrıs sorununa, uygulanabilir, kalıcı ve yaşayabilir çözüm bulunmasını gerçekleştirene kadar bıkmadan çalışacağımızı yinelemek isterim."

"Bir çözüm ki, Kıbrıs Cumhuriyeti`ni iki bölgeli, iki toplumlu, siyasi eşitliği, tek egemenliği, tek uluslararası kimliği ve tek vatandaşlığı olan bir federasyona dönüştürmeye götürecektir. Egemenliği, toprak bütünlüğü ve anayasal düzeni üçüncü ülkelerin eskimiş garantiler sistemiyle kısıtlanmayan ve adada var olan yabancı güçlerle engellenemeyecek olan bu devlet BM, AB ve birçok diğer uluslararası kuruluşun üyesi olmaya devam edecektir. Bunun için Birleşmiş Milletlerden aktif destek bekliyorum."

BM Kıbrıs Birliği Başkanı ve 21/11/2015`ten bu yana Birleşmiş Milletler Dünya Federasyonu Birlikleri (WFUNA) Başkan Yardımcısı Dr. Christos Theodoulou da konuşmasında, 1945`ten bu yana üçüncü bir dünya savaşı olmasa da dünyadaki durumun çok cesaret verici ve huzur verici olmadığına işaret etti.

Theodoulou, "Kıbrıs`ta sorunumuzu çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. Dış güçler, onların faaliyetleri ilerlemekten bizi men etmemeli" şeklinde konuştu.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.