GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

ABD Rum işadamı ve şirketlerine yaptırım kararı aldı

ABD Rum işadamı ve şirketlerine yaptırım kararı aldı

ABD, Suriye'yle ilişkileri olduğu gerekçesiyle Kıbrıslı Rum bir işadamı ve Güney Kıbrıs'a kayıtlı üç şirkete yaptırım uygulama kararı aldı.

Yayın Tarihi: 27/11/15 10:35
okuma süresi: 1 dak.
ABD Rum işadamı ve şirketlerine yaptırım kararı aldı
A- A A+

Alithia ve diğer gazeteler, ABD Maliye Bakanlığı'nın Suriye'deki rejimle işbirliği yaptıkları gerekçesiyle yaptırım uygulama kararı aldığı kişi ve şirketler arasında 50 yaşındaki Kıbrıslı Rum işadamı Nikos Nikolau ve üç şirketin de bulunduğunu yazdılar.

Gazete, Kıbrıslı Rum işadamı Nikoalu'nun Esad rejimine destek veren Suriyeli işadamı Mudadal Khuri'yle işbirliği yaptığını ve bu iki şahsın üçü Güney Kıbrıs'ta kayıtlı olan "Primax Busines Consultants Ltd, Hudsotrade Ltd, Ezegoo Investments Ltd ve Ksemsont" isimli şirketlerle ilişkileri olduklarını aktardı.

ABD'nin yaptırımları, bu kişiler ve şirketlerin ABD'deki mal varlıklarının dondurulması ve ABD vatandaşlarının bu kişilerle işbirliği yapmasının yasaklanmasını içeriyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.