GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Rum Basını: "Lavrov, Akıncı ile görüşmekten vazgeçti"

Rum Basını: "Lavrov, Akıncı ile görüşmekten vazgeçti"

Rum basını, Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov'un, "Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın, görüşmelerinin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleşmesinde ısrar etmesinden dolayı, 1-2 Aralık'ta Ada'ya yapacağı ziyaret çerçevesinde Akıncı ile görüşmekten vazgeçtiğini" yazdı.

Yayın Tarihi: 27/11/15 11:12
okuma süresi: 3 dak.
Rum Basını: "Lavrov, Akıncı ile görüşmekten vazgeçti"
A- A A+

Fileleftheros, "Lavrov'dan Akıncı'ya Ders… Rus Dışişleri Bakanı İşgal Bölgelerine Gitmediği İçin Görüşmeleri İptal Oldu" başlıklı manşet haberinde, Moskova'nın, Lavrov-Akıncı görüşmesinin ara bölgede, Akıncı'nın da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleşmesini önerdiğini, bu anlaşmazlık nedeniyle Moskova'nın,"yanlış mesajlar vermemek" için görüşmeyi iptal ettiğini yazdı.

Gazete Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova'nın, Lavrov'un Ada'da yapacağı temaslara değinirken, Lavrov'un, "Akıncı'nın istediği gibi KKTC'ye gelmeyeceğini" belirterek; "Böyle bir görüşme Rusya'nın 'KKTC'yi resmen tanıması unsuru olarak yorumlanabilir. Bize göre bu, bizim Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili ilke tezlerimize zarar verir" dediğini yazdı.

Habere göre Zaharova açıklamasında şunları söyledi:

"Kıbrıslı Türk lidere, Ada'daki her iki toplumun da çıkarlarını dikkate alacak şekilde, Yeşil Hat'ta görüşme seçeneği sunuldu. Ancak bu seçenek Akıncı tarafından reddedildi. Kendisi, görüşmenin, Kuzey Kıbrıs'taki konutunda gerçekleşmesinde ısrar etti. Böyle bir görüşme 'Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Rusya tarafından resmen tanınması unsuru olarak youmlanabilirdi. Bize göre bu, Kıbrsı sorununun çözümüyle ilgili ilke tezlerimize zarar verir."

Gazete Türk jetlerinin Rus uçağını düşürmesinden sonra -Rus ilişkilerinin gölgelendiğini ve Moskova'nın Ankara'ya çeşitli konularda birçok mesaj verdiğine işaret etti.

Politis; "Lavrov Akıncı'yı Görmüyor… Ruslar Ara Bölgede Görüşme Karşı Önerisinde Bulundu" başlıklı haberinde, Rusya'nın Cumhurbaşkanı Akıncı'ya Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'le birlikte ara bölgede görüşme önerisinde bulunduğunu ancak Akıncı'nın bu öneriyi reddettiğini yazdı.

Devamla Zaharova'nın açıklamasının satırbaşlarına yer veren gazete, Cumhurbaşkanı Akıncı'nın Ada'yı ziyaret eden yabancı ülke yetkilileriyle KKTC sembolleri (bayrak, fors, v.b.) olmadan ve ortak basın açıklaması yapmadan görüştüğünü, Rus yetkililerin ise ezelden beridir Kıbrıs Türk tarafıyla görüşmekten kaçındığını yazdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.