GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Anastasiadis, İngiltere Başbakanı David Cameron ile görüştü

Anastasiadis, İngiltere Başbakanı David Cameron ile görüştü

İngiliz Uluslar Topluluğu (Commonwealth) toplantısı için Malta'da bulunan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in, cuma akşamı İngiltere Başbakanı David Cameron ile bir araya geldiği belirtildi.

Yayın Tarihi: 29/11/15 12:48
okuma süresi: 3 dak.
Anastasiadis, İngiltere Başbakanı David Cameron ile görüştü
A- A A+

Alithia gazetesi, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile İngiltere Başbakanı David Cameron arasındaki görüşmede Kıbrıs sorunu ve AB reformuna ilişkin İngiliz önerilerinin ele alındığını yazdı.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in bu sabah ise, Türkiye ile AB üyesi ülke devlet başkanları arasında sığınmacı krizine ilişkin yapılacak zirveye katılmak için Brüksel'e gideceğini anımsatan gazete Anastasiadis'in dün ise sığınmacı krizine ilişkin olarak Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile telefon görüşmesi yaptığını belirtti.

Habere göre, Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, konu hakkında yaptığı açıklamada, hükümetin Brüksel ile sürekli temas halinde olduğunu belirterek, Türkiye'nin mülteci krizinde oynayacağı rol nedeniyle düzenlenecek önemli bir zirvenin söz konusu olduğunu ifade etti.

Anastasiadis-Çipras arasındaki telefon görüşmesine de değinen Hristodulidis, görüş alış verişinde bulunulduğunu ve Güney Kıbrıs ile Yunanistan'ın zirve sırasında hareket edeceği çerçevenin belirlendiğini belirtti.

Simerini gazetesi ise Anastasiadis'in Brüksel'deki zirvenin ardından bugün öğleden sonra, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Sözleşmesi Taraflar Toplantısı için Paris'e geçeceğini yazdı.

Anastasiadis'in 1 Aralık'ta döneceğini yazan gazete, Rum liderin adaya gelişinin ardından 1-2 Aralık'ta Güney Kıbrıs'ı ziyaret edecek Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile önemli bir görüşme yapacağını belirtti.

EİDE

Alithia gazetesi aynı haberinin içerisinde, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin, Global Shapers Community'nin Lefkoşa şubesinin Ledra Palace'ta düzenlediği etkinlikte yaptığı konuşmaya yer verdi.

Habere göre, Eide, Kıbrıslılara çözüm fırsatını yakalamaları çağrısında bulundu.

Kıbrıs sorununa ilişkin yıldızların ayını hizada olduğunu söyleyen Eide, iki liderin müzakerelerde kaydettiği ilerlemeden ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in Kıbrıs sorunun çözümüne ilişkin sarf ettiği çabalardan da bahsetti.

Bir grup Rum öğrencinin Kıbrıslı Türklere yönelik saldırılarına da değinen Eide, eğitim konusundaki karardan ve liderlerin tavrından cesaretlendiğini dile getirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.