GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Lavrov ile Kerry'nin ziyaretleri yüzünden Rum polisi kırmızı alarma geçiyor

Lavrov ile Kerry'nin ziyaretleri yüzünden Rum polisi kırmızı alarma geçiyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin adaya gerçekleştirecekleri ziyaretler yüzünden, Rum polisinin 4 gün boyunca kırmızı alarmda olacağı haber verildi.

Yayın Tarihi: 30/11/15 11:30
okuma süresi: 3 dak.
Lavrov ile Kerry'nin ziyaretleri yüzünden Rum polisi kırmızı alarma geçiyor
A- A A+

Alithia gazetesinde yer alan haberde, Lavrov ile Kerry'nin adaya gelişleriyle, bu hafta Kıbrıs'a çok büyük siyasi öneme sahip ziyaretler yapılacağı ifade edildi.

Gazete, bölgedeki gergin durum ve Türkiye-Rusya ilişkilerindeki soğuk savaş ilişkilerinin gölgesinde gerçekleşecek ziyaretlerin gündeminde, Kıbrıs sorunundaki gelişmelerin bulunmasının beklendiğini belirtti.

"ÖZEL GÜVENLİK PLANI" VE ZİYARET PROGRAMLARI

Gazete, Lavrov ile Kerry'nin adaya gerçekleştirecekleri üst düzey ziyaretler öncesinde, Rum güvenlik makamları tarafından, 1–4 Aralık tarihlerini kapsayan 4 gün için özel bir güvenlik planı hazırlandığını ve bunun uygulamaya konmasının beklendiğini yazdı.

Gazete, buna paralel olarak, Rum polisinin güvenlik önlemlerinin, iki ülkenin gizli servisleriyle iki dışişleri bakanının güvenlik grupları tarafından da takviye edileceğini kaydetti.

Gazete, Rum polisinin hazır olduğunu ve iki resmi yetkilinin güvenliğiyle alakalı olarak tüm müdahil birimlerinin koordinasyonu için gereken bütün planlamayı yaptığını ifade etti.

Gazete, Rum kesiminde günlerdir teröre karşı alınan önlemlerle birlikte, Rum polisinin, Lavrov ile Kerry'nin ziyaretlerinin güvenli geçmesini sağlamak için, sahip olduğu bütün kara ve hava araçlarını kullanacağını da ifade etti.

Lavrov ile Kerry'nin adada bulunacakları süre içerisinde, Rum Polisi Genel Müdürlüğü'nde bir koordinasyon merkezi faaliyet göstereceğini kaydeden gazete, güvenlik önlemlerinin, Lavrov ile Kerry adaya ayak basar basmaz başlayacağını ve adadan ayrılacakları ana kadar süreceğini yazdı.

Haberde, Lavrov ile Kerry'nin konaklayacağı ve dolaşacağı yerlerde daha yoğun önlemler alınacağı da belirtildi.

Gazete, Rum polisinin, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un yarınki güzergâhı üzerinde bulunacak olan hangi yolların kapalı olacağını bugün kamuoyuyla paylaşacağını da ekledi.

Gazete, yarın adaya gelecek Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis tarafından kabul edileceğini, aynı zamanda Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru ve Başpiskopos Hrisostomos ile görüşeceğini aktardı.

Gazete, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın, Lavrov'un tarafsız bir yerde görüşmeleri önerisini reddetmesi yüzünden, Lavrov-Akıncı görüşmesinin gerçekleşmeyeceğini de anımsattı.

Gazete, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin ise 3 Aralık'ta adaya gelerek üst düzey yetkililer ve iki liderle görüşeceğini ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.