GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

İki Toplumlu Koro'ya yasak

İki Toplumlu Koro'ya yasak

İki Toplumlu Koro'nun Güney Kıbrıs'ta düzenlenen bir etkinliğe katılmasına Türkçe şarkı söyleneceği gerekçesiyle izin verilmedi.

Yayın Tarihi: 31/01/16 09:57
okuma süresi: 1 dak.
İki Toplumlu Koro'ya yasak
A- A A+

Haravgi gazetesinin haberine göre, AKEL Eğitim Komitesi Başkanı Hristos Hristofidis, Storvolo Lisesi'nde düzenlenecek bir etkinliğe katılacak olan İki Toplumlu Koro'ya, söyleyecekleri şarkıların birinin Türkçe olması sebebiyle etkinliğe katılma izni verilmediğini açıkladı.

Hristofidis, Rum Teknik Eğitim Öğretmenleri Hareketi ile KTOEÖS'ün ortaklaşa düzenledikleri bir etkinlikte yaptığı konuşmada, bu olayın Rum Eğitim Bakanlığı'nın bilgisi dahilinde gerçekleştiğini de belirterek, Güney Kıbrıs'taki eğitim sisteminde demokratikleşmenin tersi bir durumu yaşandığını vurguladı.

Hristofidis, Eğitim Teknik Komitesi'ne de değinerek, bu komitenin ihtiyaç duyulması sebebiyle kurulduğunu ve komitenin üyeleri belirlenirken dahi kabul edilemez davranışların ortaya konduğunu ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.