GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Demetriades: "Enerji Kıbrıs için öncelikli bir sektördür"

Demetriades: "Enerji Kıbrıs için öncelikli bir sektördür"

Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Marios Demetriades, enerjinin Kıbrıs için öncelikli bir sektör olduğunu, Kıbrıs Hükümetinin enerji şirketleri TOTAL ve ENI ile ülkede faaliyetleri için uygun olanaklar sağlamaya çalıştığını belirtti.

Yayın Tarihi: 11/02/16 12:01
okuma süresi: 3 dak.
Demetriades: "Enerji Kıbrıs için öncelikli bir sektördür"
A- A A+
Bakan, şirketlerin başka bir ülke limanını kullanmayı seçmeleri durumunda Kıbrıs ekonomisi için maliyetinin ne olacağına dikkat çekti.

Larnaka Belediyesi'nin her iki şirketin gelecekteki araştırma sondajları için şehrin limanını kullanma talebini pazartesi günü reddetmesinin ardından Fransız TOTAL şirketi temsilcileriyle bir araya gelen Demetriades, görüşmeden sonra basına açıklamalarda bulundu.

TOTAL limandaki tesisleri altı ay kullanmayı, ENI de bir yıl ve ardından altı ay daha kullanmayı talep etmişti. Çeşitli yerel ve çevre grupları, kamu sağlığına ve şehrin turizmine riskleri olacağı için bu talebe ciddi muhalefet göstermişti.

Ancak Bakan, Hükümetin şirketlerin Kıbrıs'ın limanlarını kullanmasını istediğini söyledi, TOTAL'la çarşamba günkü yaptıkları toplantıdan sonra gelecek Pazartesi günü seçeneklerinin ne olduğunu görüşmek üzere ENI ile de toplantılar yapacağını duyurdu.

Larnaka Belediye Konseyi'nin kararını yorumlayan Demetriades, TOTAL'ın istediği altı aylık uzatmanın hiçbir şekilde Larnaka limanı için yapılan planlamayı etkilemeyeceğini bildirdi.

Liman konusuyla ilgili Bakanlığın her zaman yerel yönetimlerin görüşlerini dikkate aldığını belirten Bakan, ancak Bakanlığın şirketlere çalışmaları için uygun tesisler sağlayacağından emin olmayı istediğini vurguladı.

"Bunun yanı sıra hepimiz enerji sektörünün ülke için öncelikli bir sektör olduğu konusunda aynı görüşteyiz" şeklinde konuşan Enerji Bakanı'yla uygun kararlar almak için sürekli istişare içinde olduğuna işaret etti.

Hükümetin şirketlere Limasol limanını kullanmayı önerdiğini ancak sorunun alt yapının uygun zamanda hazır olup olmayacağı sorunu olduğunu kaydeden Demetriades, şirketlerin Kıbrıs'ın Münhasır Ekonomik Bölgesi'ndeki araştırmaları için İsrail'in Hayfa Limanı'nı kullanmayı düşündüğüne ilişkin basında çıkan haberleri yorumlaması da istendi.

Marios Demetriades, limanlardaki tesislerin yönetimiyle ilgili nihai kararın, bir dereceye kadar yerel yönetimlerin kararlarını da dikkate alarak hükümette olduğunu hatırlattı.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.