GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

"RMMO denize iniyor"

"RMMO denize iniyor"

Rum Yönetimi'nin silahlanma ödeneklerini serbest bırakma kararının ardından Rum Milli Muhafız Ordusu'nun (RMMO) kara kuvveti olma niteliğinin değişmekte olduğu bildirildi.

Yayın Tarihi: 14/02/16 12:53
okuma süresi: 2 dak.
"RMMO denize iniyor"
A- A A+

Haftalık Kathimerini "Milli Muhafız Ordusu Denize İniyor... 'Faethon' ve 'Arion'dan Yeni Milli Muhafız Ordusu Donanmasına" başlıklı haberinde "İki Alman devriye botunun ('Faethon' ve 'Arion') Yunanistan tarafından tamir ve donanımı yapıldıktan sonra 1964 yazında Kıbrıs'a gönderilmesinden sonra, bugün Milli Muhafız Ordusu'nun, mükemmel kara ordusu niteliği değişiyor" ifadelerine yer verdi.

Gazete, üç yıl içinde 3 adet açık deniz karakol gemisi ile iki yüzer özel operasyon imkânın (yarı şişme bot) RMMO donanma komutanlığına katılarak ve güvenlik ve egemenlik haklarının korunmasındaki açığın kapanacağını yazdı.

Gazete edinilecek gemilerin görevlerini "Açık denizde devletin önemini göstermek, sorumluluk bölgesi içerisindeki açık denizde arama-kurtarma ve savunmaya katkı" olarak sıraladı.

Gazete alınacak gemilerin fotoğraflarına ve en, boy, ağırlık, mürettebat, silah ile radar gibi özelliklerine yer verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.